Om mig

Hej och välkommen!

Jag heter Emmy och det är mina funderingar som ventileras här i bloggen.

Bortabrabloggen föddes i april 2010 och skapades främst för att hålla kontakten med mina nära och kära hemma i Sverige och dela med mig av hur det är att bo i Australien. Sedan dess har en hel del förändrats, men jag tycker fortfarande det är roligt att blogga.

_MG_1190

Född: 1982 i Småland

Familj: Pojkvännen Paul (australiensare) och katten Freyja. Mamma, pappa, två småbröder i Sverige samt vänner från världens alla hörn.

Bor: I Melbourne (Australien) sedan december 2010.

Gör: Jobbar inom marketing och driver också eget företag som life coach där jag mest jobbar med career coaching och har kunder från många olika länder.

Om du är nyfiken på att följa min engelska blogg med tips kring minimalism, ekonomi, miljövänligt tänk och organisation i största allmänhet så kan du läsa mer här eller kolla in min YouTube-kanal.

Gillar att: Resa, läsa, skriva och fundera, diskutera, springa och cykla långt, dricka kaffe och klura på nya äventyr för framtiden.

Har bott: Utomlands till och från sedan 2001 i bland annat Manchester (England), San Francisco (USA) och Sydney (Australien).

Har besökt: Kina, Finland, Ryssland, USA, Gambia, Egypten, Mongoliet, Fiji, Danmark, Vietnam, Frankrike, Polen, Thailand, Norge, Holland, Kambodja, Kroatien, Österrike, Slovenien, Irland, Tjeckien, Spanien, Singapore, Malaysia, Kosovo, Grekland, Tyskland, och Bangladesh. Favoriterna såhär långt är Mongoliet, Vietnam, Fiji och Australien.

5 thoughts on “Om mig

 1. Hej Emmy, hittade precis din blogg då du länkade till mig och mitt inlägg om mobbning. Jättekul att läsa och tack för din länk.
  Kram Josephine

 2. Hej

  Jag undrar om du har en epostadress man kan nå dig på? Är intresserad av att eventuellt köpa annonspost på din blogg.

 3. Undrar hur du har finansierat alla dina resor.
  Har själv rest en hel del och bott i Alaska och Indonesien på grund
  av makens jobb som geolog.

 4. Hej Ruth!

  Tack för din kommentar och vilken bra fråga 🙂
  Alla mina resor har jag jobbat och sparat ihop pengar till själv, antingen genom att jobba/sommarjobba och spara innan resan eller genom att jobba längs vägen under resans gång. Eftersom jag föredrar att resa framför för att shoppa nya kläder/saker så har det gått ganska lätt att spara pengar. Allt handlar ju om hur motiverad man är och vad man är villig att ge upp för att nå sitt mål!

  Alska och Indonesien låter spännande, jag har länge velat åka till just Alaska.

  Ha det gott!
  Emmy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s