Årskrönika 2020

Jag kom ju av mig där ett par år med bloggandet, men under flera år så skrev jag en årskrönika för året som varit. I detta inlägg kan du hitta mina krönikor från tidigare år samlade!

Låt oss nu summera 2020, ett av de konstigaste år många av oss upplevt.

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut? Paul och jag köpte mark så vi kan bygga eget hus nere längs kusten söder om Melbourne. Definitivt mycket nytt att lära, men spännande!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp, en hel del av dem. Plus att min bror och hans fru välkomnade barn nummer 3 i sin familj. 2020 var också året då jag själv bestämde mig för att inte skaffa barn, kan prata mer om det i ett separat inlägg.

Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas? 21 maj när Paul friade till mig!

Dog någon som stod dig nära? Nej, som väl är så slapp vi det. 2019 var ett sorgligare år från den synpunkten.

Vilka länder besökte du? Vi höll oss i Australien hela året av förklarliga skäl, men var tacksamma många gånger om för vår stora resa till Europa 2019!

Bästa köpet? Marken vi köpte för att bygga vårt hus. Tekniskt sett så äger väl banken den marken, men den känns som vår.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När reglerna började lätta efter vår hårda Covid lockdown över vintern.

Saknar du något under år 2019 som du vill ha år 2020? En resa till Sverige hade varit underbar! Håller tummarna för 2021 eller 2022.

Vad önskar du att du gjort mer?  Tränat lite mer. Kändes som att omställningen från att jobba 100% hemifrån sabbade många av mina hälsosamma rutiner.

Vad önskar du att du gjort mindre? Tvivlat på min egen förmåga och magkänsla. Mitt nya jobb jag fick från mars 2020 har varit en stor utmaning på många sätt och jag kunde såhär i efterhand varit mycket snällare mot mig själv.

Favoritprogram på TV? Vi tittar nästan aldrig på TV, men det har blivit en hel del Netflix och filmer. “Schitts Creek” skrattade vi en del åt.

Bästa boken du läste i år? Jag läste nyligen ut Shantaram av Gregory David Roberts, en stor men väldigt välskriven bok.

Största musikaliska upptäckten? Inget speciellt jag kommer på sådär på rak arm. Kollade en del på musikaler via nätet och blev påmind om hur bra “Phantom of the Opera” är.

Vad var din största framgång på jobbet 2020? Jag fick nytt heltidsjobb inom marknadsföring och blev därmed chef över ett litet team. En stor utmaning men samtidigt så lärde jag mig mycket och det hjälpte mig också att spara en hel del mot vårt husprojekt!

Största framgång på det privata planet? Att jag och Paul är starka, stöttande och utvecklas både tillsammans och som individer. Är så otroligt tacksam för vår relation.

Största misstaget? Kan inte komma på något specifikt där faktiskt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Min mentala hälsa var definitivt upp och ner en hel del på grund av pandemin, men jag känner samtidigt att jag varit mer tacksam för småsaker än jag någonsin varit tidigare. Plus att det var extra sorgligt och jobbigt när vi fick avliva min älskade lilla kanin Rufus i april.

Vad spenderade du mest pengar på? Marken vi köpte.

Något du önskade dig och fick? Nytt jobb så jag kunde spara en hel del pengar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2020? Kommer faktiskt inte ihåg, tror jag och Paul käkade middag ute någonstans där i februari innan pandemin kom i mars.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En resa hem till Sverige och familjen.

Vad fick dig att må bra? Tid tillsammans med Paul och vännerna.

Vem saknade du? Familjen och vännerna därhemma. Alltid.

De bästa nya människorna du träffade? Det har varit lite begränsat där i år på grund av restriktioner, men jag har börjat följa en hel del inspirerande och smarta personer på YouTube.

Mest stolt över? Att jag navigerade igenom den känslomässiga djungel som 2020 var och känner mig hyfsat balanserad för 2021.

Högsta önskan just nu? Att pandemin lugnar sig och att internationella resor så småningom blir möjliga igen.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Mitt tema för 2021 är “self love”, så jag tänker fokusera på fysisk och känslomässig hälsa.

Gott nytt år på dig var du än är i världen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s