Att avsluta en cirkel, och påbörja en ny

2020 har varit ett minst sagt utmanande år. Här i Melbourne var restriktionerna otroligt hårda (mer om det i ett annat inlägg) och virusets framfart har verkligen påverkat oss alla, och på många oväntade sätt oss utlandssvenskar.

Jag har länge klurat på om bortabrabloggen har en plats i min framtid, då den har blivit mer av ett arkiv från mitt förflutna som backpacker och nybliven utlandssvensk här i Australien.

En kväll härom veckan så insåg jag hur mycket jag har saknat att skriva på svenska och dela med mig av alla toppar och dalar som det innebär att bo långt bort från sitt hemland och bygga ett annat sorts liv. Så bloggen kommer att finnas kvar och jag kommer att börja skriva mer aktivt här igen.

I juni 2010 lade jag upp mitt första inlägg här (kika i arkivet om du är nyfiken på mina tidiga inlägg) efter att ha bloggat via Amelias portal i några månader. 2010 var året då jag var en 28-årig backpacker som delade lägenhet med främlingar i Sydney. Jag var singel och hade inte en aning om att jag skulle bli erbjuden jobb och visum så jag kunde stanna kvar här borta.

Nu i November 2020 är jag förlovad med en Australiensare (Paul) och planerar att bygga hus på en strandtomt söder om Melbourne som vi precis har köpt. Min älskade lilla kanin Rufus somnade tyvärr in tidigare i år, men Pauls galna lilla katt Freyja fyller det tomrummet lite grand. Jag jobbar numera inom marknadsföring och driver eget coachingföretag vid sidan om. Den där inre konflikten mellan att njuta av att bo här och samtidigt sakna Sverige finns kvar. Speciellt nu när man inte får resa alls.

Så mycket har förändrats på de här 10 åren, och samtidigt så har många saker inte gjort det. Jag känner mig sugen på att fortsätta resan här i bortabrabloggen, dela med mig ärligt och hoppas att du som läsare gärna följer med och kommenterar och delar med dig när du känner att du vill det.

Det sägs att “life is a journey, not a destination“. Nu börjar nästa cirkel. Hoppas du hänger på!

2 thoughts on “Att avsluta en cirkel, och påbörja en ny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s