Nya arbetsvisum för Australien

Om du är i Australien nu så har du säkerligen inte missat att det hänt en hel del här med announcements från regeringen om nya typer av visum. För oss utlandssvenskar innebär det såklart en hel del oro då de nya reglerna träder i kraft omedelbart och kom helt utan förvarning.

Work and Holiday visumet ändras inte, så för många av er läsare är det ingen förändring. Det som förändras är dock andra typer av arbetsvisum plus processen för att söka medborgarskap. Bland annat:

  • 457 sponsored visum: detta visum är sponsrat av en Australiensisk arbetsgivare och var tidigare giltigt i 4 år och efter de 4 åren kunde man söka permanent residency. Detta förändras nu till ett kortare och ett längre visum med något mer komplicerade regler kring permanent residency efteråt: här kan du läsa mer
  • Australiensiskt medborgarskap: Det är ännu lite oklart exakt vad detta kommer att innebära, men i grunden så behöver man nu vänta längre på medborgarskap och fylla fler kriterium än tidigare. Immigrationsverkets hemsida är just nu inte up to date med senaste informationen, men här kan du läsa mer om ändringarna.

 

australia map

Jag är själv ingen expert på visum, men om du behöver hjälp eller är orolig för hur dessa regler påverkar dig så får du gärna skicka email till emmy@thebridgecoaching.com.au så kan jag sätta dig i kontakt med en av de migrationsagenter som jag samarbetar med för en rabatterad konsultation om dina omständigheter.

Det är väldigt onödigt att gissa hur de nya reglerna fungerar, så jag rekommenderar alltid att prata med en specialist (migration agent) för att se till att du vet vad som gäller!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s