Årskrönika

En tradition är en tradition! Under alla de år jag har bloggat (och bott här i Australien) så har jag nämligen skrivit en årskrönika om året som gått. Det är rätt kul att gå tillbaka och läsa och se hur livet förändrats, jag tycker också alltid att det hjälper när man sätter nya mål för framtiden. Om du är nyfiken på tidigare årskrönikor så kan du läsa dem här för 20152014201320122011 och 2010.

 Nu till vår wrap-up för 2016: 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Jag åkte på ett internationellt möte till Singapore med SWEA International. Jättekul att träffa kvinnor från hela världen och förstå hur vår lilla avdelning här i Melbourne hör ihop med något så stort och globalt. Jag jobbar helt ideellt med SWEA så det var verkligen jättekul att få den här möjligheten!

Genomdrev du någon stor förändring? Jag avslutade mina coachingstudier i januari efter 3 tuffa år (som balanserats annat  jobb och eget företag dessutom). Det kändes rätt skönt att lägga ner böckerna en stund! 🙂

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja ett par stycken faktiskt, inklusive en av mina allra bästa (och förmodligen mest beresta) vänner Sara plus lillebror Rikard och hans Jennie. Underbart att blir faster igen och bonusmoster för första gången!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? Sista januari när jag skickade in sista coachingtentan!

Dog någon som stod dig nära?
I höstas så somnade farmor Rut in 102 år gammal. En alldeles fantastisk kvinna som jag är så tacksam att vi fick ha hos oss så länge.

Vilka länder besökte du? Bara Singapore och ett par resor inom Australien.

Bästa köpet? Min snabba cykel som jag köpte/bytte till mig billigt av en kompis!

Gjorde någonting dig riktigt glad? När mitt företag fick ett riktigt uppsving från maj och framåt.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017En resa hem till Sverige, men det ska vi se till att det blir sommaren 2017!

Vad önskar du att du gjort mer?  Gått på massage, sovit ordentligt och varit ute mer i naturen.

Vad önskar du att du gjort mindre? Känt mig ensam. Ibland när det är tufft är det frestande att stänga dörren och lämna de som vill stötta och hjälpa utanför. Det tänker jag inte göra igen!

Favoritprogram på TV? Har knappt haft tid med TV, men jag gillar verkligen både ”The Crown” och ”Black Mirror” på Netflix.

Bästa boken du läste i år? Svårt att välja, jag läser alltid mycket för mitt jobb såklart, men “Daring Greatly” av Brené Brown var fantastisk!

Största musikaliska upptäckten? Musikalen ”Matilda” var helt underbar! Har nynnat på flera av låterna i flera månader…

Vad var din största framgång på jobbet 2016? Jag bytte jobb till ett deltidsjobb som passade mig bättre än mitt förra och levererade ett nytt CRM system, 2 nya hemsidor och en hel massa marketing planer för dem vilket var fantastiskt kul. I egna företaget så lanserade jag mitt första karriärcoaching program vilket också var jätteroligt!

Största framgång på det privata planet? Att jag alltid backar mig själv, även de gånger det är riktigt tungt. Jag tog också ledigt från både jobb och företag ett par gånger vilket var välbehövligt och gav utrymme för ny kreativitet!

Största misstaget? Jag kunde anställt en deltidsadmin i mitt företag för att hjälpa mig att jobba effektivare.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Överlag lite tufft fram till april/maj, men efter det lite mer energi och bättre flyt.

Vad spenderade du mest pengar på? Mitt coachingföretag och semestrar.

Något du önskade dig och fick? Fler kunder i mitt coachingföretag.

Något du önskade dig och inte fick? En vinst på lotto… 🙂

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Drive In bio och popcorn med en av mina bästa vänner.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Tid med familjen och vännerna därhemma i Sverige.

Vad fick dig att må bra? Att tillåta mig själv egentid och paus från jobbet när det behövdes.

Vem saknade du? Familjen och vännerna därhemma. Alltid.

De bästa nya människorna du träffade? Ett riktigt trevligt par från Kanada. En ny tjej från Tyskland. Massa trevliga entreprenörer genom olika event och samarbeten.

Mest stolt över? Att jag äntligen är klar med min coachingutbildning!

Högsta önskan just nu? Att 2017 blir ett ljust och vackert år för dem jag älskar och att vi får vara friska. Och att jag kanske träffar kärleken!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Delegera mera, hålla ordning på min träning och tänka ännu större med mina framtidsplaner.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s