Resor, flygbiljetter och boende

Jag vet att många av er läsare är på väg till Australien nu för att njuta av sommar, sol, jobb och resor runt detta härliga land. Jag blir nästan lite nostalgisk när jag inser att det redan är 7 år sedan jag satt och planerade precis samma sak tillsammans med min resekompis! Som du kanske redan har sett så finns det en massa allmänna tips för dig som ska hit och jobba och resa här i bloggen (särskilt under fliken “tips för dig som ska till Australien”), men jag märker att antalet frågor via email alltid ökar nu i december, så jag tänkte skriva ett speciellt inlägg med extra tips kring detta idag.

En av de vanligaste frågorna jag får är vart man hittar billigaste flyg för att ta sig hit då det är en bra bit att åka. För att göra det lite lättare att hitta billigaste flygbiljetterna så rekommenderar jag att kika på Flygstolen och de speciella rabattkoder som du kan använda just nu för att få billigare flyg. Om du är flexibel vad gäller flygbolag och datum så kan du ofta hitta riktigt bra erbjudanden, men se till att boka snabbt då olika erbjudanden bara gäller för en begränsad tid.

Andra frågan jag väldigt ofta får är hur man fixar boende så billigt som möjligt. Om du reser själv så kanske du helst bor på hostel för att spara pengar, men det är också värt att kika på Hotels.com för deras rabatter. Speciellt om du reser med familjen eller ett par kompisar så kan det faktiskt bli billigare (och bekvämare!) att bo på hotel och dela på kostnaden. Precis i början om du har jetlag och känner dig lite sliten så kan det vara skönt att bo lite bekvämare.

aircraft-holiday-sun-tourism-99567

Även om du själv redan är på plats i Australien, men får besök hemifrån nu i december och januari så kan det vara värt att dela det här inlägget med dem som kommer och hälsar på. Jag har själv ofta haft besök och inte haft plats för hela gänget hemma hos mig, och då är det skönt att kunna erbjuda några bra alternativ! 🙂

Ha det gott alla läsare därute!

One thought on “Resor, flygbiljetter och boende

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s