En travellers själ och hjärta

Ibland kommer det över mig att jag bott här i Australien i över 6 år nu. Inte klokt att tiden gått så fort! Jag trivs så himla bra här, men kan riktigt inte smälta hur snabbt år läggs till år och äventyren (och hur man ser på dem) förändras. Det är också i såna stunder som jag inser hur många fler ställen jag vill se här i världen (äver om jag gärna har Australien som min bas).

Artiklar som listar de 101 vackraste platserna i världen får mig liksom att tappa andan och bli lika delar inspirerad (dit vill jag åka!) som stressed (när ska jag hinna åka dit?). Att resa är på många sätt ett privilegium som jag är otroligt tacksam att jag hittills i livet lagt en hel del tid och pengar på.

Det ständiga dilemma för oss utlandssvenskar är också att hitta den där berömda balansen mellan att åka hem på besök till dem som vi saknar och att upptäcka nya platser. För så underbart som det är att träffa dem därhemma så är det inte samma sak som en klassisk semester där man slappnar av, upptäcker nytt och njuter av det som är annorlunda. Det är en allmän storm av känslor, möten och viss stress kring att hinna träffa så många som möjligt.

Nu har jag turen att ha ett jobb som är rätt flexibelt och ger möjligheten att ta ledigt en längre tid varje år. Problemet med det är det sällan tillåter att man har pengarna att resa både hem på besök OCH ut på andra äventyr. Suck! Jag brukar alltid säga att det handlar om prioriteringar och focus på det som är viktigast för en just då. Och visst är det så. Men ibland önskar jag att få tur i given med vinst från Betway eller liknande skulle dimpa ner på kontot och öppna upp en del nya resemöjligheter.

För även om jag är så innerligt tacksam för de äventyr jag haft runtom i världen, så jag jag lika sugen på att upptäcka mer. Helst så snart som möjligt! Nästa resmål på min lista är Sydamerika. Jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att åka dit snart på en månads äventyr. Vart går din nästa drömresa?

girl-948245_1920

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s