Bortabrabloggens årskrönika 2015

Under alla de år jag har bloggat så har jag alltid sammanfattat året som gått och även om jag har bloggat lite mindre under 2015 så tänkte jag göra detsamma i år. Om du är nyfiken på tidigare krönikor så kan du läsa dem här för 2014201320122011 och 2010.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Sprang halvmara dagen efter min kompis möhippa. Trots en nykter kväll så var jag rätt trött. Men sprang i mål gjorde jag ändå!

Genomdrev du någon stor förändring? Jag och T gjorde slut och jag flyttade till egen lägenhet. En stor, viktig och bitvis väldigt jobbig förändring.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja ett par stycken. Alltid härligt med tillökning i vänskapsleden. 🙂 Vi har ett par efterlängtade småttingar som väntas komma till världen 2016 också.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 13 april när jag och T efter nog övervägande gick skilda vägar. Och den 23 september när jag hämtade nycklarna till nya lägenheten.

Dog någon som stod dig nära?
I juni så orkade min fina vän Emelie inte slåss mot cancern längre. Även om vi inte träffats så mycket på senaste åren så gjorde det väldigt ont. Cancer är en vidrig sjukdom.

Vilka länder besökte du? Skottland och Grekland i somras. Plus Sverige över jul och nyår.

Bästa köpet? Ny iPhone och en riktigt bra bäddmadrass.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag kände att de jobbiga månaderna efter jag och T gjort slut äntligen började vända och allt kändes ljusare igen. Jag minns till och med dagen då det började kännas bättre.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Jag vill alltid resa mer än jag gör, så några fler utlandsresor nästa år vore kul!

Vad önskar du att du gjort mer?  Tränat lite mer. Jag har bättrat mig lite under de senaste månaderna, men jag blir lite arg på mig själv ibland. Jag vet ju hur mycket bättre jag mår av att träna 3-4 dagar i veckan.

Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat. Det har varit mycket jobb och halvtaskig balans med annat under 2015.

Favoritprogram på TV? Antikrundan (engelska versionen) och Grand Designs.

Bästa boken du läste i år? Svårt att välja, jag läser mycket olika saker för min coaching och mitt företag. The 4 hour work week av Tim Ferriss var riktigt bra och väldigt praktisk.

Största musikaliska upptäckten? Pandora appen. Jag vet att den funnits ett tag, men nu använder jag den nästan varje dag.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Jag gick stadigt framåt med min coaching och jag lanserade två nya stora event på mitt andra jobb. Kul, men jobbigt!

Största framgång på det privata planet? Att jag kämpade mig igenom månaderna efter att jag och T gjort slut. Och att jag också tickar vidare med mina coachingstudier, i januari 2016 ska sista hemtentan äntligen in!

Största misstaget? Jag kunde delegerat bättre på jobbet istället för att slösa tid på saker som andra kunde ha gjort (både bättre och snabbare än mig).

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Året började bra, sen vände det och blev en jobbig vinter. Känns dock som att det avslutas på topp! 🙂

Vad spenderade du mest pengar på? Mitt coachingföretag, resan till Europa och kostnader för flytten till egna lägenheten.

Något du önskade dig och fick? Ett nytt jobb som börjar i januari 2016! Kommer mer detaljer om detta i senare inlägg. 🙂

Något du önskade dig och inte fick? En större lägenhet med uteplats, men den jag har nu är bra mysig.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag tror jag och T bara gick ut och käkade middag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer pengar på banken!

Vad fick dig att må bra? Att be om hjälp från vänner och familj. Jag är ofta sådan att jag måste klara allt själv, men det här året har jag verkligen lärt mig att låta folk hjälpa till.

Vem saknade du? Familjen och vännerna därhemma. Alltid.

De bästa nya människorna du träffade? Ett gäng trevliga och lagom högljudda tjejer som jag träffat genom en coachingvän, många trevliga tjejkvällar där!

Mest stolt över? Att jag aldrig ger upp på mina mål, även när det blir tufft. Det är ok att sakta ner farten ibland men det är inte ok att ge upp på det man verkligen tror på.

Högsta önskan just nu? Att 2016 blir ett ljust och vackert år för dem jag älskar och att vi får vara friska.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Jobba smartare (och delegera mera), hålla ordning på min träning och tänka större med mina framtidsplaner.


Sista bilden från gamla lägenheten / fötter i Grekland / en av årets vackraste solnedgångar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s