Pheeew!

Efter tre veckors intensivt letande har jag äntligen hittat en lägenhet! Jag har precis varit och skrivit på papper hos firman som hyr ut den så nu är den min i 12 månader i alla fall. Jag har skrivit lite i tidigare inlägg om hur det funkar att hyra lägenhet här i Australien, det är nämligen väldigt annorlunda jämfört med Sverige.

Kan inte heller låta bli att reflektera. Det var länge sen jag bodde själv nu. Ända sedan jag hade egen lägenhet i England 2008. Jisses… Ska blir konstigt men skönt att ha eget space igen, kunna göra som man vill och när man vill. Bara lilla Rufus att ta hänsyn till. 🙂

Ska också bli kul att upptäcka mina nya surroundings i Thornbury (norrförort till Melbourne, lite längre ut än jag bott tidigare), tror alltid att det är bra att hitta nya fina ställen. Samtidigt som det är med sorg i hjärtat jag lämnar min och T’s gamla lägenhet och alla de minnen som fortfarande bor där. Ibland är det väl så när ett förhållande tar slut, man måste flytta vidare för att kunna börja på nästa kapitel.

Kram på er!

Det här inlägget postades i Melbourne, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Pheeew!

 1. Freja skriver:

  Det blir ett äventyr i sig, att återupptäcka friheten i att bo själv!

 2. elin skriver:

  Hej du trevlig blogg du har
  Dum fråga kanske, men i Australien har dom pension ?? 🙂

 3. bortabrabloggen skriver:

  Visst har de det Elin, det heter superannuation här borta och din arbetsgivare betalar in det år dig precis som i Sverige.

 4. Sophie skriver:

  Skönt att du har fått tag i en lägenhet!

 5. Arlinda skriver:

  Åh! Jag hamnade på din blogg bara sådär.. Och bor själv i thornbury sedan ett år tillbaks. (Sammanlagt två år i melbourne) har sökt partner visum men är hemma för att bestämma mig en gång för alla om australien är helt rätt för mig i framtiden.. Riktigt svårt beslut men om jag kommer tillbaks, Visar jag dig runt eller tar en kaffe om du känner för det 🙂

 6. bortabrabloggen skriver:

  Hej Arlinda och tack för din kommentar! Kaffe någon dag låter jättetrevligt 🙂 Skicka email till bortabrabloggen@gmail.com så styr vi upp något snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s