Finns reslusten i generna?

Jag hittade den här artikeln härom dagen. Tydligen så finns det bevisat att reslust faktiskt finns i våra gener. Att de som drivs av reslust också vill ha mer variation och förändring än andra. Spännande läsning tyckte jag. Kika in här för att läsa hela artikeln.

The natural desire to explore is most intensely expressed in children, who aggressively form hypotheses in their minds and experiment. Can I place this block on another one without toppling over? Will I get the cookie if I cry or ask nicely? What happens if I hit the person who takes my toy, will they give my toy back or fight back? What if I hop over this fence I’m not suppose to; will I find new things to do? Such ruthlessly efficient hypothesis testing makes children natural adventurers.

And people who retain this adventurous trait in adulthood are the explorers. The ones who dare to venture into unchartered territories.

Hela artikeln finns att läsa här!

Det här inlägget postades i Livet som utlandssvensk, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s