Att vara invandrare

Ett riktigt klokt inlägg av min vän Therese som bor här i Melbourne! Jag skrev själv ett inlägg här i bloggen för länge sen om just det där. Att folk ser en annorlunda för att man valt att invandra eller utvandra av helt olika orsaker.

I en värld där folk flyttar konstant av en mängd olika anledningar så kanske vi ska sluta oroa oss för invandrare och fokusera på likheterna istället för skillnaderna. Och de där skillnaderna kan faktiskt vara precis det som behövs för att världen ska bli lite finare att leva i. För om allt är sådär likadant så blir det ju inte särskilt färgglatt i slutänden!

2 thoughts on “Att vara invandrare

  1. Jag är också invandrare, fast i Wales. Jag är ingift, fast med en engelsman. Jag kom hit av kärlek. Utseendemässigt står jag ut, men inte negativt eftersom jag är lång och blond. Jag betalar skatt här och som tack för att jag fått komma hit jobbar jag ibland med välgörenhet för de som inte har det så bra här i landet. Jag är accepterad, fast lite konstig är jag ju förstås, men inget som stör de omkring mej. Gör bara lite konstiga saker som att inte dra för gardinerna, ha levande ljus och äter rå fisk. Såvisst är det olika hur vi blir sedda beroende på var vi kommer från och vart vi kommer. Fast det kanske inte borde vara så!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s