Att resa

Jag satt härom kvällen och blickade bakåt. Till för ett drygt år sedan, när jag satt på mitt förra jobb och kände mig uppgiven och trött för att jag vantrivdes. Glad var i och för sig för att jag hittat coaching och något som verkligen intresserade mig. Men inte trodde jag då att jag skulle driva eget företag och hjälpa andra att flytta utomlands och må bra under resans gång och efteråt med för den delen.

Ännu längre bort känns den där dagen i februari 2010 när jag för första gången satte foten på Australisk mark och tog mina första trevande steg här. Vilken resa det blev! Och aldrig hade jag trott att jag skulle bli kvar här så länge.

Om det är något jag lärt mig längs vägen så är det att man aldrig kan flytta ifrån varken jobbiga tankar eller dem man älskar. För de som verkligen betyder något följer med i hjärtat på något speciellt vis. Precis som jobbiga tankar som man gärna flyr ifrån följer med som en elak liten övervikt i handbagaget.

Men mest har jag lärt mig att det enda sättet att hitta det man verkligen vill ha är att gå på skattjakt. Prova på olika saker. Smaka sig fram tills man hittar den där saker som är så nedra god att man aldrig i livet vill äta något annat.

Det handlar inte bara om entreprenörskap för mig. Det handlar om att bygga ett starkt och fint liv som handlar om något mer än bara mig. Att skicka vidare och hjälpa andra. Att kunna spendera tid i båda mina hemländer.

Mina resor har gett mig så oerhört mycket genom åren. En del tårar och besvär. Men långt många fler källor till glädje, inspiration och lärande. Jag är allt bra tacksam att jag lyssnade på den där magkänslan och började utforska det som passade just mig bäst. En vacker dag kanske det är dags att återvända. Vi får se om det blir så, eller om jag helt enkelt trivs bäst med ett ben på var sida världen.

Det här inlägget postades i Coaching och pepp, Livet som utlandssvensk, Om bloggförfattaren, Resetips, Resor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Att resa

  1. Inger Hansson skriver:

    Låter härligt! 🙂

  2. Freja skriver:

    Så härligt att du har hittat en bra plats i ditt liv!

  3. ergo sum skriver:

    Tycker att hela inlägget uttrycker det magiska med att resa – och jag är glad att du funnit en plats att stanna till på i ditt liv! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s