Australiens rykte…

… är tydligen inte inte så bra i vissa länder enligt den här artikeln. Visst finns det ett antal väderfenomen här borta (inklusive skogsbränder) samt en del djur som är farliga, men så länge man använder vanligt folkvett, följer med i nyheterna och respekterar varningsskyltar så är det ingen fara.

Jag har bott här i över 4 år (och rest runt och campar mycket) och under den tiden har jag sett en enda liten orm i det vilda. Och den var nog mer rädd för mig, så den försvann illa kvickt.

Hur ser ni läsare på Australiens rykte? Om ni har varit här, tyckte ni att det ryktet stämde när ni kom hit?

Det här inlägget postades i Australien, Resor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Australiens rykte…

  1. ergo sum skriver:

    *ler* Tjaaaa, visst funderar jag på just det här med spindlarna och ormarna. Men det jag är mest bekymrad över är det jag upplever som otroligt konservativt tänkande kring jämställdhet och allas lika värde. Där skulle jag nog alltför många gånger hamna i alltför djuptgående konflikter.. (Precis som i USA när jag bodde där!) Och så oroar jag mig för att det är så vedertaget att röka på.. Det känns inte rätt. Nu har jag ju inte varit i Australien, men mina tre kusiner är födda där och är nu vuxna med familjer i Melbourne. (Min morbror med fru bor också där) och jag hamnar ofta i diskussioner med dem om en hel del saker..

    Kram

  2. Freja skriver:

    Jag har bara hört gott om naturen och upplevelser från de som varit till Australien. det enda negativa jag hört är kvinnosynen och jämställdheten. Sen tror jag att jag personligen skulle ha extremt svårt för spindlarna, och oroa mig för giftormar, men gilla det mesta av det övriga djurlivet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s