Vilda djur i Australien

Det är inte så ofta man hör om folk som dör på grund av vilda djur här i Australien, men när det väl händer något så blåser nyheterna upp det rätt stort. För någon dag sedan så blev tragiskt nog en man uppäten av en krokodil utanför Darwin i norra Australien. Vad gäller vilda djur här så är ju folk mest rädda för spindlar och ormar, men jag har för mig att jag har hört att krokodiler orsakar fler dödsfall.

Enligt den här artikeln så är det bra många fler som förolyckas på grund av drunkning i Australien än folk som dör efter en djurattack av något slag.

Oavsett så går mina tankar till mannens familj. Att förlora en anhörig så snabbt måste vara fruktansvärt. Och till er som reser runt i Australien (speciellt norra Queensland och northern territory) – bada aldrig där det finns varningsskyltar för krokodiler! I Australien så menar de verkligen allvar med sina varningsskyltar och det är viktigt att respektera det.

20140608-224756-82076963.jpg Dingos på Healesville Sanctuary. Ett vackert djur som kan vara rätt farligt i flock.

One thought on “Vilda djur i Australien

  1. En ska alltid vara vaksam för vilda djur. Jag har varit med om turister som gått ur sina bilar för att fota och försöka klappa älgar här uppe i norr. Det skulle vi som bor här aldrig göra, för de kan både sparkas och stångas, och klövarna är rejält vassa och kan utan problem skada en människa svårt. Vilket även händer ibland, när turister tror de är bland tama djur…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s