Planera eller inte?

Jag gillar ju verkligen att planera, både vad gäller resor och annat, så när jag hittade den här artikeln så kände jag mig ganska kluven. Även om jag kan hålla med om punkt 1 och 3.

1. Because you will not be disappointed.
2. Because only when you are desperate will you work hard and take risks.
3. Because you could become too afraid to go.
4. Because you can’t plan for the unexpected, so don’t even try.
5. Because everything will blow your mind.

Sen är jag väl rätt mittemellan när det gäller många saker. Planera hörnstenarna av resan men inte allt. Läs gärna på innan du åker, men inte till den gräns att du velar och inte vill/våga boka. Så brukar jag försöka tänka för mig och det har gått bra såhär långt.

Vad tycker ni om artikeln, är ni den som planerar en del eller tycker att det bättre att bara åka?

4 thoughts on “Planera eller inte?

  1. Jag tycker det ar ganska intressant att lasa den har typen av artiklar, for varje gang slas jag av hur marjoriteten av dem enbart handlar om resenaren, inte om landet och samhellet den personen besoker. Det ar liksom alltid fokus pa till vilken grad resenaren ar aventyrslysten, villig att go with the flow, en vagabond etc.

    Men for mig missar det har den absolut mest relevanta poangen med att lasa in sig om en plats eller ej. Det handlar inte om dig som resenar, det handlar om respekt for kultur och sakerhet for det samhallet dar du ar en besokare.
    Efter att ha bott flera ar i lander som kan argumenteras vara … “semi-demokratier/diktaturer” sa slutar jag aldrig forvanas over hur manga som kommer som turister och inte har en susning om kontexten de ror sig i. Turister som kulturellt beteer sig direkt olampligt och ofta forolampar befolkningen kan anses vara illa nog. Men det varsta for mig ar givetvis alla de turister som fragar lokalbefolkningen pa allman plats om saker som kan satta dem i direkt livsfara. Det utgor oftast minimal risk for turisten och turisten i sig ar oftast totalt omedveten om faran, pa grund av att de inte last pa tillrackligt eller inte alls. Men for lokalbefolkningen sa kan ett samtal, ett felaktigt pastaende som hors av nagon annan, forstora deras liv. Jag har fler an en gang gatt fram till turister och bett dem halla tyst och den ignoransen uppror mig like mycket varje gang. Huruvida man bokar varenda bussbiljet ar lite skitsamma for mig. Men tanken pa att man inte skulle lasa pa om landet i forvag ar for mig ofattbar.

  2. Jag ÄLSKAR att planera resor och kolla upp vad som finns att göra dit vi ska och hur det blir bäst att bo, det är en stor del av resandet för mig så det vill jag inte släppa…

  3. Hmmmm… jag är nog också en planerare. Sedan behöver det inte vara så att vi följer min plan. Men det känns bra att ha omutifallatt.

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s