Vems råd ska man lyssna på?

När man ska flytta utomlands eller ut och resa så är det  viktigt att hitta rätt information. Om stället man ska till, vad man borde tänka på och vad man kan förvänta sig av platsen och upplevelsen man är på väg mot.

Det där med att ge råd till andra och ta emot folks tips är väldigt individuellt, men det finns ett par bra nyckeltips man kan tänka på. När någon ger dig tips (om resor eller vad som här i livet) fråga dig följande:

  1. Vad har den här personen gjort/uppnått i det specifika område som de ger tips om?
  2. Vilka resultat har de fått/sett som följd av det de gjort?
  3. Är de resultaten det jag vill ha i mitt liv?

Läs mer i min coachingblogg om just detta ämne om du är nyfiken!

Vad är dina bästa tips för att ge eller ta emot tips och feedback?

One thought on “Vems råd ska man lyssna på?

  1. I mitt jobb ger och tar jag en hel del feedback, och när jag ger är det viktigast att först kolla om den här personen faktiskt vill ha feedback, för annars är det liksom kört redan från början. När jag tar emot feedback fokuserar jag på att förstå deras feedback, och att absolut inte förneka, försvara eller förklara. Jag lyssnar och tar in. Sen efteråt utvärderar jag om deras feedback går att använda praktiskt för mig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s