Vems råd ska man lyssna på?

När man ska flytta utomlands eller ut och resa så är det  viktigt att hitta rätt information. Om stället man ska till, vad man borde tänka på och vad man kan förvänta sig av platsen och upplevelsen man är på väg mot.

Det där med att ge råd till andra och ta emot folks tips är väldigt individuellt, men det finns ett par bra nyckeltips man kan tänka på. När någon ger dig tips (om resor eller vad som här i livet) fråga dig följande:

  1. Vad har den här personen gjort/uppnått i det specifika område som de ger tips om?
  2. Vilka resultat har de fått/sett som följd av det de gjort?
  3. Är de resultaten det jag vill ha i mitt liv?

Läs mer i min coachingblogg om just detta ämne om du är nyfiken!

Vad är dina bästa tips för att ge eller ta emot tips och feedback?

Det här inlägget postades i Coaching och pepp, Resetips, Resor, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vems råd ska man lyssna på?

  1. Freja skriver:

    I mitt jobb ger och tar jag en hel del feedback, och när jag ger är det viktigast att först kolla om den här personen faktiskt vill ha feedback, för annars är det liksom kört redan från början. När jag tar emot feedback fokuserar jag på att förstå deras feedback, och att absolut inte förneka, försvara eller förklara. Jag lyssnar och tar in. Sen efteråt utvärderar jag om deras feedback går att använda praktiskt för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s