Reseförsäkringens baksidor

De flesta som reser mycket brukar ju se till att de har reseförsäkring. Jag är själv en stark förespråkare för att se till att man har försäkring som täcker en när oväntad och otrevlig situation kan hända. Lite andra tips för vad man kan göra för att undvika problem, som jag skrivit om tidigare, hittar du här.

Den här artikeln var dock väldigt intressant och visar vad som oftast inte ingår i reseförsäkringen. Med andra ord – läs det finstilta i din reseförsäkring innan du åker så du vet vad som ingår och vad som inte gör det.

What typical situations aren’t covered?

  1. Items left in a hotel room, or hotel luggage room after check out.
  2. Items left behind in any aircraft, ship, train, tram, taxi or bus.
  3. Jewellery, mobile phones, cameras, video cameras, personal computers that are transported in the cargo hold of any aircraft, ship, train, tram or bus.
  4. Items unattended in a motor vehicle, unless they were locked in the boot or in a locked storage compartment.
  5. Items left unattended or unsupervised in a public place.
  6. If you’re due reimbursement from a transport carrier for the loss of your items, travel insurance will not cover the loss.

Läs hela artikeln här.

2 thoughts on “Reseförsäkringens baksidor

  1. Försäkringar är en snårig djungel. Omöjliga att förstå, omöjliga att jämföra, omöjliga att välja… Våra katter är försäkrade i olika bolag (de försäkras av uppfödaren innan de kommer till oss) och varje försäkring har något udda undantag som gör att vi aldrig får den ersättning vi tror oss ska få…

  2. Aaahhh, denna djungel!! Jag har löst det så att en nära vän till mig är försäkringstjänsteman – hen brukar hjälpa mig att åtminstonde inte bli blåst på hur mycket jag skall betala… Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s