Viktigt

Cancer är något man hör mycket om, men som man nog inte riktigt förstår förrän det drabbar någon man känner. Varje år drabbas 800 unga vuxna av cancer bara i Sverige. Unga människor som precis är på väg ut i vuxenlivet. Unga människor som kanske precis är på väg att blir föräldrar och bygga vidare på sitt liv.

En av mina kära vänner mötte cancerns fula tryne förra året och har kämpat emot den med alla medel sedan dess. Vilket verkar ha fungerat och vi håller alla tummar att det så förblir.

Dagens blogginlägg går till Ung Cancer och deras arbete att stötta unga vuxna med cancer. Deras film nedan berörde mig väldigt starkt, för den visar både sorg och glädje. Det är okej att känna!

Det här inlägget postades i Läsvärt, Sevärt, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Viktigt

  1. Freja skriver:

    Det är precis ett år sedan jag satt med min mamma på sjukhus. En cancer med okänt ursprung som spridit sig till hennes lever utan att vi ens visste att hon var sjuk. När det väl upptäcktes tog det tre och en halv vecka och sen dog hon. På fredag är det precis ett år sedan och det känns fortfarande lika overkligt!

  2. ergo sum skriver:

    Fuck Cancer!!!!! Och kärlek till alla andra!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s