Längta hem?

Ibland får jag frågan om det där med hemlängtan och om jag ofta längtar till Sverige. För mig tror jag det fick en magisk gräns när jag bott här i Australien i ungefär 3 år. Det var då jag insåg att hemma är inte nödvändigtvis en plats, det är en känsla. I alla fall för mig.

Det händer ofta att jag saknar personer i Sverige, men då sitter jag inte och snyftar ner mig i den känslan och låter sorgligheten ta över. Utan jag ringer/messar/mailar dem och säger att jag tänker på dem och att jag saknar dem.

Jag kom på härom kvällen när jag lämnat mamma och M vid flyget att distance is an inconvenience sometimes, but never an obstacle. För så är det ju! Så ring och prata med den du saknar just nu. 🙂

Om du eller någon du känner lider av hemlängtan just nu så har jag skrivit ihop ett par tips i det här tidigare inlägget

Det här inlägget postades i Australien, Livet som utlandssvensk, Resetips. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Längta hem?

 1. Sarah skriver:

  Hej, åh vad intressant och kul att läsa i din blogg. Jag har själv flyttat från Sverige till Florida i höstas och bearbetar verkligen mitt beslut om att flytta… Känns därför härligt att höra någon annan som känner sig nöjd i sin flytt men kan ändå längta hem och bli ledsen vid separationer. Ha det gott och lycka till med dina framtidsplaner!
  Sarah
  http://www.floridaliv.se

 2. ergo sum skriver:

  Härligt att läsa – och klokt skrivet. För visst är det så!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s