Who said you can’t do it?

Ibland så sätter vi märkliga regler och gränser för hur livet ska levas och vad vi kan. Självklart så finns det en anledning till att vi fattar vissa beslut. Ibland är det vårt ego som jag har skrivit om tidigare som styr våra beslut. Ibland är det saker som andra har sagt till oss att vi inte kan.

Men oftast är det bekvämlighet eller rädsla i någon form som gör att vi inte ifrågasätter varför vi har bestämt oss för att en viss sak är på ett visst sätt.

När jag var yngre så kunde jag sova hur länge som helst om morgnarna. Men för ungefär ett år sedan så bestämde jag mig för att testa något nytt (jag vet att mamma och pappa skrattar hemma i sofforna nu, för som tonåring var jag omöjlig att väcka).

Men när jag började plugga deltid vid sidan om mitt heltidsjobb så fanns det inte plats för träning i schemat annat än tidigt på morgonen. Stor krock i  hjärnkontoret för mig som sagt hela mitt liv att jag KAN inte träna på morgonen. Men jag ville inte skippa träningen, för det är ju den som ger mig energi att orka när motivationen tryter. Så jag tänkte om och började gå på bootcamp innan jobbet 2-3 dagar i veckan.

I morse när klockan ringde vid kvart över 5 så var det inte alls svårt att gå upp. För jag bestämde mig för länge sen att tänka om och har hållit mig till det löftet till mig själv. Att jag visst kan träna på morgonen. Att det ibland är bra att tänja på det man har bestämt, så länge det inte är farligt för kropp och sinne. För om man aldrig vågar testa så vet man ju aldrig vad som faktiskt är möjligt. Lite grand som jag skrev om i en dikt förra året:

Tänk så många verktyg det finns att bygga styrka med
Och tänk så många man inte ens vågar lyfta
Man kan ju omöjligt veta om det är bäst att gräva ett hål
Eller bygga en bro
Om man inte ens vågat öppna dörren

20140203-084644.jpgTidig morgon i Melbourne. 

 

3 thoughts on “Who said you can’t do it?

  1. Du har så rätt. Och det är dessutom så att alla rutiner gör hjärnan slö. Så det är bara bra att ändra sina vanor, bryta mot dem. Inte ta samma väg till jobbet varje dag, inte sitta på samma plast vid matbordet, inte äta samma frukost varje dag… Även det lilla är en utmaning och gör skillnad1

  2. Sant. *ler* Men just det här med att träna är något jag ALDRIG lyckats lära mig. Trots idoga försök. Jag kräks och blir illamående. Men jag tränar på natten istället.

    Kram

  3. Freja: Absolut, det gäller att variera på små och stora sätt!
    Ergo: Så länge man rör på sig någon gång på dygnet så gör man ju både kroppen och sig själv en stor tjänst 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s