Happy Australia Day!

Tiden går fort när man har roligt och detta är faktiskt min fjärde Australia Day i detta underbara land! Förra året så var jag och T på fest hos hans kompisar, men i år blir det lite lugnare. Hans mormor fyller nämligen 90 år idag, så vi ska fira henne hela eftermiddagen. Framåt kvällen ska vi hem till några kompisar och tar ett glas vin och relaxa i deras trädgård.

Ur ett mer historiskt perspektiv så hölls det första firandet av Australia Day var redan i början av 1800-talet, även om dagen gick under ett annat namn då. För den som är nyfiken så finns det mer att läsa här.

Och för den som befinner sig i Australien och har lite brist på inspiration på vad ni ska göra så kika på den här länken med olika events runtom hela Australien. Fyrverkerierna i centrala Melbourne skjuts upp ca kl 21:30 och det brukar vara mycket folk som är där och kollar, så kom i tid om ni vill ha en bra plats.

Ha en finfin helg allihopa, själv ska jag bege mig ut på en promenad i solskenet nu!

One thought on “Happy Australia Day!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s