Inga ursäkter, bara möjligheter

I ett par veckor så har jag känt att jag legat lite lågt. Visst har det varit mycket med jobb, att starta eget företag och livet i stort. Men jag har legat lite lågt vad gäller ansvar.

Kortaste vägen från där man är till dit man vill komma är nämligen ansvar. Att ta 100% ansvar för det man gjort, inte gjort och vad man tänker göra härnäst.

En gång i månaden är jag med i en small business networking grupp och där går det inte att smita undan ansvar. För vi håller det vi lovar både oss själva och varandra. Ikväll har jag tillbringat nästan 3 timmar med att brainstorma lösningar på både mina och andras utmaningar plus lyssna på ett intressant föredrag.

Trots att klockan nu är mycket så studsar kreativa popcorn runt i kroppen just. För när man tar ansvar för allt det där man både gjort och inte gjort, då finns det liksom inga ursäkter längre för att vänta. Det är nu som möjligheterna tar ännu tydligare form. Och det är bara mitt ansvar om möjligheternas konturer ska fyllas i med mer färg eller suddas ut.

Fram med kritorna! 🙂

3 thoughts on “Inga ursäkter, bara möjligheter

  1. Mmmmm, sant det du Emmy – MEN, det är också farligt att alltid, i allt, vara den med ansvar. För vissa saker är vad de är vad de är.. Men det tror jag att du vet. *ler*

    Kram

  2. Ergo: Sant och viktigt! Jag tänker som så att jag tar ansvar för mig och mitt liv, inte för andra. Och det funkar rätt bra för mig. Jag tror ansvar kan bli svårt om man börjar ta ansvar för vad andra gjort och inte gjort, PLUS sitt eget. Då är det lätt att gå in i väggen och inte orka mer. För mig handlar responsibility (gillar engelska ordet mycket bättre!) om att se vad man har just nu för precis vad det är och take responsibility for what comes next. Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s