Läslust

Jag läser ju rätt mycket coaching- och (small) business litteratur nuförtiden. Även om det är väldigt intressant och givande så är det också viktigt för mig att varva med att läsa skönlitterära böcker också, för att det inte bara ska bli “jobb” att läsa.

Jag har sett båda Hunger Games filmerna som kommit ut i trilogin och gillade dem verkligen. Nu har jag även fått låna alla tre böckerna (som filmerna bygger på) av en kollega och igår plöjde jag hela första boken mer eller mindre i ett svep. Trots att jag sett filmen så var boken mer detaljerad och det var minst lika spännande att läsa den efter att ha sett filmen. Inte minst så var det underbart att riktigt få försvinna in i en äventyrsbok för första gången på länge. Ser fram emot att läsa resterande två böckerna i veckan som kommer!

Vilken typ av böcker föredrar ni?

20140119-223534.jpg

3 thoughts on “Läslust

  1. Dottern har de där böckerna, men fantasy, dystopier, sci fi och annat “hittepå” är inte min sorts böcker. Jag orkar inte sätta mig in i länder, historia, varelser, maskiner, företeelser som inte finns i vår verklighet, min hjärna tröttnar direkt då. Jag läser helst nutida kriminalromaner, särskilt om de har socialrealistiska inslag.

  2. Och jag läser precis de böcker som Freja inte läser. De böckerna som hennes dotter läser, läser jag på grund av jobbet som svenska och engelska lärare (så jag har läst Hungergames trilogin) men annars läser jag ALLT – FÖRUTOM kriminalromaner och deckare.. *ler*

    Kram

  3. Freja: Jag läste mycket kriminalromaner ett tag, och nu har jag snöat in på dessa. Får se vad jag hittar att läsa efter denna trilogi.
    Ergo: Vad roligt att ni är lite tvärt emot, fast ni båda är med i samma bokcirkel! Kul också som lärare att läsa de böcker som eleverna nog är intresserade av.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s