4 thoughts on “Roliga svenska ord…

  1. Jättekul läsning! Och nyttig – just för att man ser sitt eget språk från ett annat perspektiv. Och HoppHipp är “asaroliga”!

    Kram

  2. Svenska är ett svårt och roligt språk. Jag hörde en fonetiker en gång som sa att svenska är ett av de två språk som beskrivs som “sjungande” och det andra språket är inte norska (som jag tycker låter sjungande) utan kinesiska. Det handlar tydligen om att vi har ord som stavas lika, och betonas lika, men där vi bara ändrar aningens aningen på en enstaka bokstav så ändras betydelsen. Exempelvis tomten, buren, visa… Tomten som jultomten, eller som tomten där huset står. Buren som någon är i eller att någon blir buren. Visa som i en sång, eller som att visa någon vägen… Det finns fler, och vi som är födda med dem tänker inte på dem, men fy tusan för att försöka lära sig det som ett nytt språk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s