Monkey business och ormar

Idag var sista dagen i Adelaide för denna gång! Flyget tillbaka till Melbourne gick inte förrän klockan 16, så jag och T bestämde oss för att utforska Adelaide Zoo. Vi är båda två djurvänner av stora mått och var rätt nyfikna på deras två giant pandas. Pandorna sov dock mest i skuggan, så vi kollade runt på en massa andra djur. Bland annat två mycket tjocka och rätt aktiva flodhästar.

Jag gick även min sedvanliga runda i reptilhuset. Jag hade nämligen rätt allvarlig ormfobi när jag var yngre, men tack vare kognitiv terapi när jag var runt 20 så kan jag nu både se och klappa ormar utan panik. Dock vill jag inte ha en som husdjur. Min “läxa” efter den kognitiva terapin är att minst en gång om året möta/se levande ormar för att påminna mig själv att det inte är farligt i en kontrollerad miljö. Skönt att inte få total panik av ormar längre tycker jag!

20131229-213921.jpg
Roligaste mötet idag var med den här apan. Han satt och halvsov vid staketet när T gick förbi och öppnade en banan. Det såg apan som en utmaning så han reste sig abrupt och satt och gruffade ilsket åt oss. Tur för T att det var ett staket emellan apan och bananen! 🙂

2 thoughts on “Monkey business och ormar

  1. *skrattar* Härlig interaktion med apan! Förstår din ormfobi – jag har också “tvingat” mig själv att närma mig ormar då jag tycker att det är lite obehagligt. Tack och lov har jag aldrig haft en fobi, men jag tycker inte om känslan av att vara rädd för ngt..

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s