Hajattacker i Australien

Nyheterna idag skriver om en hajattack på Australiens östkust . Hemskt att en 19-årig kille dog som följd av attacken.

Hajar är något som jag ofta får frågor om av folk som inte varit i Australien, men det är väldigt ovanligt att människor blir attackerade av hajar. Australien har trots allt bara haft 700 bekräftade fall av hajattacker mot människor, varav 219 dödliga attacker på de senaste 400 åren. Slår man ut det numret på attacker per år så är det en väldigt liten risk att man skulle råka ut för det här!

Men som jag alltid rekommenderar här i bloggen så är det jätteviktigt att läsa varningsskyltar när man badar eller surfar i Australien. Finns det en varningsskylt för hajar, krokodiler eller jellyfish så är det viktigt att ta hänsyn till varningen och inte bada just där!

20131201-120646.jpg
Bild lånad från Daily Telegraph

4 thoughts on “Hajattacker i Australien

  1. Jag såg “Hajen” när jag var typ 14 år och sen vågade jag knappt duscha för jag inbillade mig att en haj skulle komma genom duschen… Den filmen (och efterföljarna som jag INTE såg) har nog förstört hajens rykte rätt rejält…

  2. Vad kul att jag hittade din blogg! En himla massa bra läsning, och grattis till visumet! Hoppas att jag kan få mitt inom ett år eller två också, det är verkligen en himla process. Bor i Australien sen tre år tillbaka och min farmande man är surfare. Förra veckan blev en kille attackerad och dödad när han surfade på Bretts favoritspot. Läskigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s