Hajattacker i Australien

Nyheterna idag skriver om en hajattack på Australiens östkust . Hemskt att en 19-årig kille dog som följd av attacken.

Hajar är något som jag ofta får frågor om av folk som inte varit i Australien, men det är väldigt ovanligt att människor blir attackerade av hajar. Australien har trots allt bara haft 700 bekräftade fall av hajattacker mot människor, varav 219 dödliga attacker på de senaste 400 åren. Slår man ut det numret på attacker per år så är det en väldigt liten risk att man skulle råka ut för det här!

Men som jag alltid rekommenderar här i bloggen så är det jätteviktigt att läsa varningsskyltar när man badar eller surfar i Australien. Finns det en varningsskylt för hajar, krokodiler eller jellyfish så är det viktigt att ta hänsyn till varningen och inte bada just där!

20131201-120646.jpg
Bild lånad från Daily Telegraph

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hajattacker i Australien

 1. Freja skriver:

  Jag såg ”Hajen” när jag var typ 14 år och sen vågade jag knappt duscha för jag inbillade mig att en haj skulle komma genom duschen… Den filmen (och efterföljarna som jag INTE såg) har nog förstört hajens rykte rätt rejält…

 2. nathalia skriver:

  Vad kul att jag hittade din blogg! En himla massa bra läsning, och grattis till visumet! Hoppas att jag kan få mitt inom ett år eller två också, det är verkligen en himla process. Bor i Australien sen tre år tillbaka och min farmande man är surfare. Förra veckan blev en kille attackerad och dödad när han surfade på Bretts favoritspot. Läskigt.

 3. bortabrabloggen skriver:

  Välkommen till bloggen och tack för dina fina ord!

 4. bortabrabloggen skriver:

  Freja: jag tyckte inte heller om den filmen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s