Dagen V

Som i permanent visum (permanent residency). Efter en innerligt lång väntan, mycket omkostnader och många toppar och en hel del massiva dalar så har jag äntligen fått igenom mitt permanenta visum för Australien. Vilket innebär att jag kan komma och gå lite som jag vill i detta land och är inte längre låst med visum till mitt specifika jobb. Det innebär också att jag skulle kunna åka hem till Europa ett tag om jag så skulle vilja och sedan komma tillbaka hit igen.

Är nog fortfarande lite i chock att det äntligen är klart, men det är sant som de säger. ”Good things come to those who wait”. I alla fall ibland. 🙂

Jag kommer inte att skriva mer om visumdetaljer här i bloggen eftersom det är personligt och det vet jag att ni läsare säkert förstår. Men jag vill tacka alla er som stöttat mig under denna långa process och samtidigt passa på att skicka stöd och kärlek till er som kämpar på med era visum. Efter snart 3 års väntan och många tårar så vet jag precis hur det känns. Och nu vet jag också hur det känns när det där dovt molande trycket över axlarna släpper helt och man kan slappna av på djupet.

20131127-134604.jpg

Tog den här bilden vid en gångbro i Melbourne i veckan. En påminnelse att om man låser fast och fokuserar på sin dröm och blickar uppåt så kan ingen någonsin ta den ifrån en.

Det här inlägget postades i Australien, Livet som utlandssvensk, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagen V

 1. Freja skriver:

  Grattis! Så fantastiskt! Nu kan du byta jobb, flytta, resa och veta att du alltid kan återvända om du vill!

 2. fialia skriver:

  Stort grattis!!!!!!! Sådana lås såg jag på en bro i Rom, men där står det det för evig kärlek mellan ett par. Intressant att det står för olika saker.Kanske beroende på olika temperament
  ha de Fia

 3. bortabrabloggen skriver:

  Freja: Tack så mycket! 🙂
  Fia: De betyder säkert samma sak här, för det är massa hjärtan på låsen. Det var nog bara så att jag valde att lägga till en personlig mening för mig också. Ha det gott! 🙂

 4. ergo sum skriver:

  Men ÅHHHHHHH vad kul!!!! Vilken fantastisk nyhet att läsa!!! Kan förstå att det lite känns som att få tillbaka en del av livet!! Jättekul verkligen Emmy! Grattis!

  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s