Dagen V

Som i permanent visum (permanent residency). Efter en innerligt lång väntan, mycket omkostnader och många toppar och en hel del massiva dalar så har jag äntligen fått igenom mitt permanenta visum för Australien. Vilket innebär att jag kan komma och gå lite som jag vill i detta land och är inte längre låst med visum till mitt specifika jobb. Det innebär också att jag skulle kunna åka hem till Europa ett tag om jag så skulle vilja och sedan komma tillbaka hit igen.

Är nog fortfarande lite i chock att det äntligen är klart, men det är sant som de säger. “Good things come to those who wait“. I alla fall ibland. 🙂

Jag kommer inte att skriva mer om visumdetaljer här i bloggen eftersom det är personligt och det vet jag att ni läsare säkert förstår. Men jag vill tacka alla er som stöttat mig under denna långa process och samtidigt passa på att skicka stöd och kärlek till er som kämpar på med era visum. Efter snart 3 års väntan och många tårar så vet jag precis hur det känns. Och nu vet jag också hur det känns när det där dovt molande trycket över axlarna släpper helt och man kan slappna av på djupet.

20131127-134604.jpg

Tog den här bilden vid en gångbro i Melbourne i veckan. En påminnelse att om man låser fast och fokuserar på sin dröm och blickar uppåt så kan ingen någonsin ta den ifrån en.

4 thoughts on “Dagen V

  1. Stort grattis!!!!!!! Sådana lås såg jag på en bro i Rom, men där står det det för evig kärlek mellan ett par. Intressant att det står för olika saker.Kanske beroende på olika temperament
    ha de Fia

  2. Freja: Tack så mycket! 🙂
    Fia: De betyder säkert samma sak här, för det är massa hjärtan på låsen. Det var nog bara så att jag valde att lägga till en personlig mening för mig också. Ha det gott! 🙂

  3. Men ÅHHHHHHH vad kul!!!! Vilken fantastisk nyhet att läsa!!! Kan förstå att det lite känns som att få tillbaka en del av livet!! Jättekul verkligen Emmy! Grattis!

    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s