Framåt

På flera fronter samtidigt fakiskt. Idag är jag rätt stolt över att:

  • Trots veckan har varit tuff så har jag fortsatt med plugget (om än långsammare än vad jag först hoppats på). Har precis gjort klar ytterligare en hemuppgift, wohoo! Bara 4 kvar nu, jag ser ljuset i tunneln.
  • Jag körde bil igår med T som passagerare. Låter kanske inte så märkvärdigt eftersom jag har haft körkort i över 10 år och kört mycket i både USA och Europa. Men jag tycker att det är svårt att köra manuell växellåda här (tycker växlarna i T’s bil är så sega att få i), på vänster sida och med T som passagerare (eftersom det är hans bil och han alltid kör i vanliga fall). Men igår på väg till middagen hos några vänner så frågade T om jag kunde tänka mig att köra hem efteråt. Var inte särskilt sugen på att dricka ändå, så jag sa ja. För jag vet att inget blir lättare om man inte övar på det. Så jag körde hem med T och en av hans kompisar i bilen. Utan stopp och ryck, men med bankande hjärta. Men jisses vad stolt jag var efteråt. Det blir ju lättare för varje gång man gör det!
  • Trots att det är roligt med sociala saker så fick jag lov att tacka nej till en sak igår. Hade kunnat tacka ja, men då hade plugget blivit lidande. Jag har svårt att säga nej till andra och ja till mig själv ibland, men precis som med bilkörningen så måste man ju träna på att göra något för att det ska bli lättare med tiden. Kändes skönt att erkänna för mig själv att jag också är viktig, och om jag sliter ut mig själv så finns det ju heller inget kvar att dela med andra.

Nu ska jag brygga en kopp kaffe till och plugga vidare. Ikväll väntar middag hemma hos en jobbarkompis. En finfin belöning efter en lång dags plugg och koncentration!

3 thoughts on “Framåt

  1. *ler* Ser att du tagit mitt råd att säga nej innan du ens hunnit läsa mina goda råd! Bravo!!! Kram

  2. Sa duktig du ar som kor bil, du vet ju hur jag kanner med det 😉
    Och jag vet vad du menar med dina rad nu, du ar sa klok som alltid. Ibland maste man valja. Jag maste bara bli battre pa det! 🙂 Du gjorde ratt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s