Flitens lampa

Jo, den lyser i alla fall här hos mig, hyfsat långt in på kvällen. Veckans stressiga jobb och Sydneyresan i fredags gjorde att jag hamnade efter i mitt pluggschema rätt ordentligt. Fick flytta om ett par deadlines och ligger nu i fas igen. Har suttit till och från idag med plugget och skrivit hemuppgifter, men det är allt bra svårt när solen skiner och man hör alla andra som är ute och roar sig. Jag hade ju dock ledigt i solen hela dagen igår med tjejerna och gick en kort promenad  i förmiddags med T, så lite sol fick jag ändå.

Det känns trist ibland att välja bort den kortsiktiga njutningen och ledigheten för det långsiktiga inspirationen. Men när man vet var som måste göras för att ta sig framåt så är det ju bara man själv som står i vägen för att det ska kunna bli verklighet. Ibland måste man såklart ta en paus och vila lite. Och ibland måste man ta sig själv i kragen och göra klart det man lovat sig själv att man skulle. Det finns nämligen inga genvägar till långsiktig framgång. Och då menar jag inte framgång som att bli kändis, utan snarare att vara den allra bästa versionen av sig själv och samtidigt vara sann mot sig själv.

Märkligt att det bara var en vecka sen jag sprang Melbourne maraton. Känns så länge sen på något vis. Men jag är så himla glad att jag gjorde det. För nu har jag ju världens bästa svar på mina egna ursäkter i framtiden. Kan man springa ett maraton så kan man ta mig sjutton skriva klart sin hemuppgift också. 🙂

Det här inlägget postades i Coaching och pepp, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flitens lampa

  1. ergo sum skriver:

    *ler* Du ÄR i sanning en inspiration! Och det är visst och sant – man är oftast den som är i vägen för den egna lyckan… Kramar

  2. Älskar den sista meningen 🙂 Såklart du kan, inget är omöjligt när man sprungit ett maraton, jag är grymt imponerad!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s