Flitens lampa

Jo, den lyser i alla fall här hos mig, hyfsat långt in på kvällen. Veckans stressiga jobb och Sydneyresan i fredags gjorde att jag hamnade efter i mitt pluggschema rätt ordentligt. Fick flytta om ett par deadlines och ligger nu i fas igen. Har suttit till och från idag med plugget och skrivit hemuppgifter, men det är allt bra svårt när solen skiner och man hör alla andra som är ute och roar sig. Jag hade ju dock ledigt i solen hela dagen igår med tjejerna och gick en kort promenad  i förmiddags med T, så lite sol fick jag ändå.

Det känns trist ibland att välja bort den kortsiktiga njutningen och ledigheten för det långsiktiga inspirationen. Men när man vet var som måste göras för att ta sig framåt så är det ju bara man själv som står i vägen för att det ska kunna bli verklighet. Ibland måste man såklart ta en paus och vila lite. Och ibland måste man ta sig själv i kragen och göra klart det man lovat sig själv att man skulle. Det finns nämligen inga genvägar till långsiktig framgång. Och då menar jag inte framgång som att bli kändis, utan snarare att vara den allra bästa versionen av sig själv och samtidigt vara sann mot sig själv.

Märkligt att det bara var en vecka sen jag sprang Melbourne maraton. Känns så länge sen på något vis. Men jag är så himla glad att jag gjorde det. För nu har jag ju världens bästa svar på mina egna ursäkter i framtiden. Kan man springa ett maraton så kan man ta mig sjutton skriva klart sin hemuppgift också. 🙂

2 thoughts on “Flitens lampa

  1. *ler* Du ÄR i sanning en inspiration! Och det är visst och sant – man är oftast den som är i vägen för den egna lyckan… Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s