Australien har röstat

Efter ett antal år med Labour i regeringen så har Tony Abbott och Liberalerna nu vunnit valet 2013.

Många undrar om detta främst beror på alla interna stridigheter i Labour-partiet över de senaste åren. Själv kan jag inte låta bli att undra över vad som kommer att hända med den redan ansträngda immigrationspolitiken. För att vara gammal statsvetare så måste jag erkänna att jag är förvånansvärt lite insatt i just detta val.

Jag har i alla fall tillbringat kvällen tillsammans med en gammal vän från min tid i England, ett kärt återseende efter ett par tre år. Han och hans flickvän (båda från England) blev trötta på Europa och ville testa något annat. Jag är glad att deras lott föll på Melbourne! 🙂

2 thoughts on “Australien har röstat

  1. Ja, jag undrar också.. Australien har ju redan relativt hårda regler – har jag för mig.

    Hoppas du har en fin helg!
    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s