Söndag, sol och snuva

Ännu en solig dag här i Melbourne (även om min hösnuva hänger kvar) och dessutom fars dag här i Australien. Vet inte varför den firas nu i Australien och först om ett par månader i Sverige, men så är det.

Dagen firades i solen hos T’s syster med hela hans familj och jag fick både gosa med ljuvliga lilla bebisen E och jaga runt efter energiska lilla L som är drygt 2 år och tycker att det där med att bli jagad runt trädgården är hur roligt som helst. T, jag och hennes pappa tog turer vem som fick kila runt efter henne så att vi andra kunde fika. Söt är hon i alla fall det lilla yrvädret, med naturliga korkskruvslockar dessutom. 🙂

Snart dags för en riktigt busy vecka, så det är bara att komma i säng tidigt och sova ordentligt. Hoppas er helg varit kanon!

Det här inlägget postades i Australien, Melbourne. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag, sol och snuva

 1. Freja skriver:

  Jag har haft en helg där jag hunnit fixa mycket, det känns skönt. Men jag hade nog behövt en dag till innan jag känner mig redo för jobb…

 2. ergo sum skriver:

  Helgen är alltid för kort!! *ler* Jag har haft en väldigt upptagen helg – och veckorna är likadana.. Måste lära mig att ta det lugnare känner jag.. Hoppas din allergi avtar. Kram

 3. Cilla skriver:

  Tänkte på det där med varför fars dag inte firas på samma dag i alla länder. Kunde inte släppa det… 🙂

  Enligt vad jag kunde googla mig till så firas dagen i juni i USA (landet där dagen uppstod) för att initiativtagarens far fyllde år då. Sen har många andra länder som tagit efter seden med fars dag valt att ha samma söndag. Vissa andra länder har valt en annan söndag, av antingen praktiska eller religiösa skäl. I Sverige flyttades fars dag till november efter att gäng handlare gått samman och lobbat för att det var bättre för handeln att ha dagen längre i från mors dag. Då skulle folk köpa mer grejer, var deras argument 🙂 Vet inte varför Australien har sin dag just i augusti dock.

 4. bortabrabloggen skriver:

  Tack för din research, har också funderat på detta:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s