Tanka rätt

Nu när jag tränar såpass mycket så är det extra viktigt att kroppen får i sig rätt bränsle under dagen. Jag har varit väldigt noga med mina mellanmål över det senaste halvåret och det har gjort underverk för både mitt humör och mina träningsresultat. Jag käkar alltid frukost (smoothie med extra protein), lätt lunch och middag plus två mellanmål i stil med det på bilden nedan. Om jag har tränat hårt den dagen så blir det ibland en proteinshake också. Jag skulle aldrig få för mig att svälta mig, utan är jag hungrig så äter jag. Jag är dock rätt noga med vad jag stoppar i mig och det märks att kroppen är rätt tacksam för det också.

20130827-163659.jpg

Här är mina favoriter just nu: riskaka (utan smak eller extra salt såklart) med keso, lite svartpeppar och skivad kalkon eller hummous med ett par blad spenat plus gärna en frukt vid sidan om / osaltad och torkad frukt- och nötmix har jag alltid i skrivbordslådan och i väskan / jag dricker en kopp kaffe med en liten skvätt sojamjölk om dagen och det blir oftast på morgonen på jobbet. Om jag sen blir sugen på eftermiddagen så blir det pepparmint eller ginger tea istället.

Nyckeln för mig till att få i mig nyttiga mellanmål är planering (har alltid nyttiga snacks i skrivbordslådan) och inspiration (jag googlar ofta runt på olika kostsidor och får inspiration om nya snacks så jag inte blir helt trött på de jag äter regelbundet).

Vilka är era favoritmellanmål? Äter ni olika mellanmål hemma och när ni är på språng?

Det här inlägget postades i Träning & hälsa. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tanka rätt

 1. Nina El Badawi skriver:

  Jag äter oftast nötter, morötter, keso eller kesella med bär och ibland frukt och ofta ett större mellanmål när jag ska träna efter jobbet. Tränar jag på morgonen blir det en smoothie med proteinpulver, bär, spenat, linfrö och liknande efteråt så jag fyller på med näring.

  Heja dej och din löpträning!

  Kram Nina

 2. Freja skriver:

  Jag har inte så mycket aptit, är sällan hungrig, så för mig blir det frukost, lunch och middag och utöver det en stor kopp te på förmiddagen och en stor kopp te på kvällen.

 3. ergo sum skriver:

  Jag äter mycket sällan. Precis som jag dricker ytterst lite. Min kropp behöver inte det. Jag äter frukost på morgonen (en mörkbrödmacka) och en kopp kaffe med mjölk. Och sedan äter jag en frukt till lunch. Så blir det lite middag på kvällen – gärna kycklingssallad med feta ost eller nudlar med kyckling och grönsaker. That’s it.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s