Bloggtema och mina svar: finalen!

Haha, fullt så nagelbitande kanske inte just denna final är dock. Men här kommer sista svaren i alla fall. 🙂

1: “The things you do for yourself are gone when you are gone, but the things you do for others remain as your legacy.” ― Kalu Ndukwe Kalu

Om du får drömma  helt fritt – vilket arv vill du lämna till världen efter dig? Hur vill du bli ihågkommen när du inte längre finns här?

Jag vill lämna ett eget fotavtryck i evigheten, gärna genom mitt skrivande. Jag vill bli ihågkommen som en intelligent, stark, glad och lite tossig person som vågade leva fullt ut och inspirera andra på kuppen.

Sen om man får drömma alldeles fritt så vore det ju riktigt coolt att uppfinna något riktigt bra som löser problem för framtida generationer. Kanske en portabel återvinningsmaskin av något slag så att sopsortering och miljövänliga val finns tillgängliga för alla.

2: The power of choice. Det är väldigt vanligt att folk upplever att de inte har något val. Sanningen är dock att vi alltid har ett val. Ibland kanske alternativen inte är särskilt lockande, men i ärlighetens namn så har vi fortfarande ett val.

Intressant är också att enligt flera olika källor så är det gemensamma temat för framgångsrika människor (både i affärsvärlden och livet i stort) tycks vara att de fattar många beslut och att de fattar dem rätt snabbt och ändrar sig väldigt långsamt. (Att jämföra med folk som sällan får samma nivå av resultat. De tenderar istället att fatta beslut väldigt långsamt och ändra sig snabbt/ofta).

Konsten att fatta beslut är lite som att träna upp en muskel, i början kan det kännas rätt svårt och lite läskigt eftersom det kan kännas så definitivt att betämma sig för något.

Frågan under allt detta blir då om du har ett eller flera beslut i ditt liv att fatta? Är det något du har skjutit på? Vad skulle det ge dig att fatta ett beslut just nu? Och vad kostar det dig att skjuta på det?

Jag har några medelstora beslut som jag klurar på ett tag. En del har fått ligga på hyllan ett tag av praktiska skäl. Resten har mest fått ligga kvar för att jag inte känt mig motiverad att ta tag i dem. Men det vinner jag ju inte alls något på, så det är lika bra att ta tag i dem och ta ett litet steg i taget. Man kanske inte kan göra allt på en dag, men genom att lägga några minuter om dagen så har man ändå kommit ganska långt på ett år. 🙂

3: Kärlek. Både till sig själv och andra. Ibland är det lättare att visa sin kärlek för andra än att vara kärleksfull mot sig själv. Men sanningen är ju den att den mest äkta kärleken kommer inifrån och skapar sedan ringar på vattnet omkring oss.

Om du skulle skriva ett kärleks/uppskattningsbrev till dig själv hur skulle det se ut? Och hur skulle du visa dig själv att du älskar dig själv för den du är? Med en present/upplevelse/tid/tanke?

Jag skrev ju ett till mitt 15-åriga jag för ett tag sen. En bra övning faktiskt. Jag accepterar mig själv mer och mer för varje dag som går, så ett kärleksbrev till mig själv skulle jag nog kunna författa om jag ville. Annars så försöker jag mest att ta hand om mig själv i vardagen med små presenter då och då, en massage, ledig tid med vännerna osv. Precis som med kärlek i en relation så tror jag att det är bättre med små kärleksförklaringar i vardagen än 100 röda rosor en gång om året. Men det finns säkert de som föredrar de stora gesterna istället. Himla skönt att vi alla kan och får vara olika. 🙂

Nu ska jag dyka ner i jobbhögen igen. Den tar liksom aldrig slut idag… Kram på er!

2 thoughts on “Bloggtema och mina svar: finalen!

  1. *ler* Ja, många av de här sista frågorna var svåra att svara på.. För mig. Men de gav mig något att fundera på.

    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s