Bloggtema: mina svar del 2

Jobbet snurrar på efter semestern och jag hade en hel del förändringar att komma tillbaka till. Men man gör det bästa man kan med situationen och det ska säkert lösa sig till det bästa så småningom, även om det är sjukt mycket att göra just nu. Körde lunchträning igår också, första träningen efter semestern, och musklerna är rätt stela idag. Men ändå skönt att komma igång igen.

Här kommer då fortsättningen på mina svar på min egen bloggutmaning från de senaste två veckorna. Bläddra gärna nedåt i bloggen om du missat de tidigare inläggen.

1) Vissa menar att ingen utomstående person eller situation kan få oss att må på ett visst sätt. Att allt vi känner är ett undermedvetet val som vi själva gör baserat på tidigare erfarenhet.

Finns det någon person i din omgivning som påverkar dig på ett sätt som du inte tycker om? Om det första påståendet kan vara sant – hur skulle du då kunna välja att känna kring dem istället?

Jag har haft mina utmaningar på både nuvarande och tidigare jobb där jag tillät andras energi och beteende att bli mitt eget. Jag lät en hel del energitjuvar bo alldeles gratis i mitt sinne (även på kvällar och helger) och såhär i efterhand har jag insett att det var rätt taskigt mot mig själv att låta det pågå såpass länge. Personerna omkring mig på jobbet är fortfarande desamma, men jag har under de senaste månaderna helt ändrat min inställning till hur mycket de får påverka mig. Situationen kan fortfarande förbättras, men nu är det i alla fall jag som styr mitt humör och det mår jag mycket bättre av.

2) Ett gott skratt förlänger livet. Kanske sant, kanske inte. Hur eller hur så är det ju rätt skönt att skratta då och då! När skrattade du riktigt ordentligt sist?

Med T härom kvällen. Han har en underbar förmåga att fåna sig och få mig att skratta, även de dagar då jag kanske inte 100% känner för det.

3) Ibland är livet tungt, nedrigt och riktigt sorgligt. Ibland fastnar man där en stund och kan inte riktigt komma loss. Nyckeln ut från mörkret är ofta förlåtelse.

Finns det någon/några i din omgivning som du skulle behöva förlåta? Om du inte känner dig redo att förlåta dem så kan det vara värt att fråga dig själv vad du vinner nu och i det långa loppet på att inte göra det? Eller är det kanske till och med dig själv du måste förlåta också?

För mig personligen så handlar det nästan alltid om att förlåta mig själv. För de val jag gjort, de saker som jag upplever att jag kunde gjort bättre och vad jag har sagt. Men under semestern hemma i Sverige så fick jag också möjlighet att förlåta en person som gjorde mig väldigt ledsen för en massa år sedan. Det var skönt att kunna släppa det och låta den gamla grå känslan att sippra ner i slasken där den hör hemma.

4) Ibland känns det som att livet står lite stilla och ingenting händer. Just de gångerna är det viktigt att komma ihåg alla de utmaningar man mött och faktiskt klarat av.

Vilken har varit din största utmaning hittills i livet? Hur överkom du den? Och om du är mitt i din största utmaning, vilka var dina första steg för att hantera den?

Jag har haft rätt många utmaningar i livet, men de flesta har på olika sätt varit självvalda, genom resor och utlandsflyttar genom åren. En av mina största utmaningar på sistone har varit att jobba heltid, ändra mitt synsätt på nuvarande jobb (se svar ovan), plugga halvtid och ändå få tid till träning, kärlek och vänner. Det har varit ett omvälvande halvår på många sätt, men samtidigt absolut värt det. Om något så har det visat mig att så länge man tar ett litet steg i taget mot sitt mål så kommer man längre än man tror till slut. Mer om såna tankar finns att läsa här.

5) Energi. Betyder så olika saker för olika människor. Vissa associerar ett negativt ord (att saker tar energi) och andra ett positivt (att tanka upp och ha gott om energi).

Hur värdesätter du din tid och energi? Och hur tankar du upp med ny energi när det behövs?

Jag ser energi som något positivt, speciellt eftersom jag är 100% ansvarig för vad jag lägger min energi på. När det ibland blir lite mycket så tankar jag energi bäst genom att träna, sova ordentligt och lite ensamtid. Oftast räcker det med en lugn halvdag för mig själv så är jag toppladdad igen.

2 thoughts on “Bloggtema: mina svar del 2

  1. Återigen intressant att läsa – och här är det också SÅÅÅÅÅ otroligt mycket att göra på jobbet att jag knappt vet vad jag heter.. Usch!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s