Bloggtema och mina svar: del 1

1: Vad är du riktigt tacksam för? Idag, senaste veckan, senaste månaden och året? Varför är du tacksam för just dessa saker?
Jag har kört ett par tacksamhetsminuter så gott som varje kväll innan jag ska sova i ett par månader. Ibland varierar tacksamheten, men allra oftast så inkluderar den T, min familj, mina vänner, min förmåga att stötta och peppa mig själv. Och ibland är det enklare saker som ett skönt träningspass, en god lunch eller en bra bok. Det finns så mycket att vara tacksam för om man bara tänker efter.

2: Vilka tre personer (nu levande eller döda) skulle du bjuda till mitt dream dinner party? Varför just dem? Vad skulle du kunna välja att lära dig av dem?
Jag skulle gärna vilja bjuda in Astrid Lindgren, Hillary Clinton och Nelson Mandela. Tycker att de är så himla coola alla tre fast på olika sätt. Och tänk vilka intressanta diskussioner det skulle bli. Plus att de verkar ha rätt bra humor alla tre. 🙂

3: Vissa menar att ”There is no failure, only feedback”. Att det därmed är rätt omöjligt att misslyckas, så länge man lär sig av den feedback man får (positiv som negativ). Hur känner du kring det?
Innan jag började plugga till coach så var jag väldigt obekväm med att få feedback. Tolkade det nästan alltid som kritik och lyssnade alltid mest på det negativa och sållade bort det positiva. Detta gamla tankesätt har jag dock aktivt jobbat bort under det senaste halvåret och tycker nu att det är rätt spännande att få feedback och kunna utvecklas vidare. Även om jag ibland faller tillbaka i gamla banor och hjärtat bankar högt som attan när någon säger ”får jag komma med lite feedback på det”. Men när man är utanför sin comfort zone så har man ju också helt fantastiska möjligheter att lära sig mer.

4: Tänk dig att du satt i en intervju med bara dig själv. Vilka är dina 3 bästa och sämsta sidor om du måste vara helt ärlig och ingen annan får veta?
Bästa – påhittig, stark, social
Sämsta – självkritisk, ibland ensamvarg när det känns svårt, kan bli bättre på att verkligen lyssna på andra

5: Fanns det något som du absolut älskade att göra som barn (klättra, simma, leka, äta något särskilt osv)? Gör du det någonsin idag? Om inte, skulle du vilja det, eller har du helt växt ifrån det?
Jag älskade att leka själv som barn och det kanske är just därför jag kan vara lite ensamvarg när det gäller kreativitet ibland. Jag kunde sitta i timmar och leka själv, hitta på historier och annat. I tonåren så tappade jag nog bort det där lite, men jag hittade tillbaka till det igen för några år sedan. Det är ju också lite grand det jag gör genom bloggen, fast inte på precis samma sätt som jag fantiserade som barn. Jag älskade också att gunga och klättra som barn och det händer att jag smiter in på en lekpark då och då och gungar riktigt högt så det kittlar i magen. Eller klättrar upp i det träd när vi är ute på promenad och fnissar åt T som står kvar på marken och tycker att jag är lite knäpp. 🙂

One thought on “Bloggtema och mina svar: del 1

  1. Ohhh, jättekkul att läsa! Jag känner igen mig i det här med att leka ensam – att trivas med det och att det liksom räckte väl..
    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s