Att lyfta blicken och gå i mål

Det blev inte så sent igår på puben, och jag drack bara vatten sista timmen eftersom jag visste att jag skulle ut och springa idag. Sista långrundan för några veckor sedan var på 18 km, och eftersom jag ska springa min första helmara (42 km) i oktober så börjar det bli dags att öka på lite grand nu.

Idag hade jag gett mig tusan på att springa 20 km i valfritt tempo och se hur det kändes. Och eftersom jag alltid bestämmer innan hur långt jag ska springa så sätter jag direkt tankarna på målet och kör på. Självklart så känner jag alltid efter om kroppen kan/orkar så att jag inte skadar mig, men det är lustigt det där med långdistanslöpning, för det verkar oftast sitta mest i psyket. Så länge man fokuserar mest på målet så bryter hjärnan rätt automatiskt ner själva resan dit i mindre delar så att man orkar fortsätta.

Plus att när solen sken och jag hade bra musik i lurarna så gick det lite extra fort!

20130707-224529.jpg

Kände mig oförskämt pigg efteråt, det verkar som att mitt nuvarande träningsschema funkar riktigt bra ihop med löpningen. Men det återstår att se hur sega benen känns på spinning imorron. 🙂

3 thoughts on “Att lyfta blicken och gå i mål

  1. Jag håller just nu på med ett träningsprogram för att försöka få min rygg i form till semestern, sen kanske jag kan börja tänka på att träna. Jag skulle verkligen behöva få igång min kondition!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s