Det där med att unna sig

Nu i semestertider så hör man det hela tiden. Speciellt vad gäller mat och alkohol. Nästan varje semesterbild på facebook involverar någon slags mat eller dryck. Eller en glass. Självklart får man belöna sig själv med precis vad man vill, och det händer ofta att jag unnar mig ett glas vin eller något sött. Men så började jag fundera på vad som är mest givande i det långa loppet.

Inom coaching så jobbar vi mycket med belöningar när man har uppnått ett (del)mål. Men belöningar ska ju helst vara något speciellt som man verkligen har längtat efter och som gör en gott. Helst inte något som man kan äta upp på 2 minuter.

Under det senaste halvåret så har jag i alla fall blivit lite bättre på att hitta belöningar/unna mig saker som är mer givande för kropp och själ. Mina topp 10 favoriter just nu är:

 1. Massage
 2. Sovmorgon
 3. Bio
 4. Åka på utflykt med vänner/T (involverar såklart mat och dryck också, men fokus är på det sociala)
 5. En solig promenad efter en lång pluggstund
 6. En snygg väska (som jag spanat på i över ett år som jag köpte som belöning när jag uppnått mitt första pluggmål för ett tag sen)
 7. Köpa en vacker blombukett att ha på köksbordet
 8. Lugn stund på soffan med en bra skönlitterär bok/sudoku/korsord
 9. Ansiktsbehandling
 10. Snygga träningskläder/löparskor med jämna mellanrum för att hålla träningen extra kul och motiverande

Vilka är era favoritbelöningar?

Det här inlägget postades i Coaching och pepp, Träning & hälsa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det där med att unna sig

 1. bloggmillan skriver:

  Ja lakritspipor och choklad. Fast jag brukar inte tänka så mkt i belöningstermer faktiskt. Om jag kan gå en promenad i skogen med hundarna eller fixa med hästarna…så är det i sig den bästa av belöningar.

 2. Boel i Sydney skriver:

  Massage! Unnar mig inte det sarskilt ofta. Haller med om att det ar for mycket fokus pa att belona sig sjalv med onyttig mat och dryck. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s