Måndagstankar

Jag brukar ju sätta mål varje vecka. Mest för att jag gillar det, men också för att jag tokgillar att sätta upp listor och sedan pricka av dem.

Igår förmiddag fick jag dock en stor fet dip i motivationen. Vi hade varit på trevlig fest kvällen innan, jag hade sovit gott, var bara pyttelite snuvig och hade en hel förmiddag att plugga i lugn och ro innan jag skulle möta en coachingvän för en fika.

Men jag ville verkligen inte plugga. Det är så intressant allt det vi lär oss. Men hela mitt väsen ville inte. Inte just då. Så mitt icke-konstruktiva svar (även vi som pluggar coaching har såna stunder) på situationen var att fräsa på stackars T hela förmiddagen och beklaga mig. Tills han såg på mig kärleksfullt (vet inte hur han står ut med mig ibland) och säger “Maybe you should give yourself a break today?” Och samtidigt som han sa det så släppte trycket över bröstet.

Jag insåg att även om jag vandrat med sjumilakliv denna höst (ja, vår hemma hos er blir det ju eftersom årstiderna är omvända) kring både självutveckling och plugg så började det bli för mycket. Så jag tog en paus. Låg på soffan i solskenet och löste sodukopussel i två timmar. Drack kaffe. Pratade med T. Och mös, precis sådär som katter gör när de ligger och slöar i solen.

Och jag insåg att de nya utmaningarna som står inför mig är rätt stora. På olika sätt. Så det lättaste är att dela upp dem i mycket mindre delar. Och ta sig an en sak i taget. Det får bli veckans mål. Att göra en skiss på hur de stora sakerna kan bli lite mindre. Var jag ska börja och hur jag ska belöna mig efter att jag är klar med varje enskild sak. Känns bra i magen igen.

3 thoughts on “Måndagstankar

  1. Mmmm – tror att du och din T kompletterar varandra väl.. Det är helt sant Emmy – ibland måste saker och ting; förändringar och mål, göras överskådliga. För om vi inte ser början och slut – upplever vi inte början och slutet.. Utan det blir bara en massa.

    Kramar på dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s