Koppling mellan resor och coaching

På många sätt så är detta en rese- och utlandsblogg. Men sedan jag började plugga till livscoach för ett drygt halvår sedan så har jag skrivit en hel del om coaching, tankesätt och fokus.

Även om bloggar såklart följer bloggförfattarens liv och utveckling (det är ju rätt naturligt) så vill jag också passa på att lyfta fram hur mycket coachingtankar och förhållningssätt kan vara till hjälp om man väljer att åka ut och resa eller bo utomlands.

Jag har nämligen alltid tyckt att resor sker precis lika mycket i tanken som i verkligheten. Både innan, under och efter en resa. Några av mina peppande resetips innan jag började skriva mer specifikt om coaching kan ni hitta här, eller genom att klicka på kategorin “Resetips” i bloggens högerkant.

Oavsett om en resa är tidsbestämd eller oändligt lång, en flykt eller ett äventyr, läskig eller mest bara underbar så finns det många gemensamma nämnare. Hur man väljer att tänka, fokusera, drömma och reagera. Hur man hanterar människor, eventuella konflikter och anpassar sig till nya situationer.

När man reser eller flyttar så blir det dessutom så mycket mer tydligt. Vilka beteenden och tankar som man egentligen skulle kunna lämna hemma. Vad som funkar bra på ett ställe men inte på ett annat. Hur det är helt meningslöst att försöka kontrollera andra personer och situationer. Energi läggs med fördel på att arbeta med ens egna förväntningar och reaktioner istället.

Det kanske är så att jag borde ta och skriva en coachingbok om just resande och flyttande. Jag har ju onekligen samlat på mig en hel del erfarenheter på det området vid det här laget. 🙂

2 thoughts on “Koppling mellan resor och coaching

  1. Låter som ett fantastiskt uppslag för en bok! Och det du beskriver, att man måste se in i sig själv, för det är bara sig själv man kan ändra, det rimmar bra med mitt älsklingsverktyg, normkritik!

  2. Du, det där var ingen dum idé alls! Jag tror absolut att detta skulle passa dig – alldeles ypperligt!

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s