Att göra som man vill

Jag läste ett så himla bra inlägg igår hos Terese på Spark i Baken. Det handlade om det där med träning och att lägga sin egen ribba. Oavsett om det är en 2 km promenad eller ett triathlon. Och hur lätt det är att ryckas med när ”alla andra” springer maraton och utmanar sig själva. När det egentligen är så mycket bättre att följa sig själv, sin kropp, sin livsstil och sina egna träningsmål.

Det var lite så jag tänkte när jag skrev mitt inlägg om min träning härom veckan. Jag har lagt min egen träningsribba och jag mår så bra av det. Och jag mår precis lika bra de dagar då jag väljer att ta en vilodag och lyssna på kroppen.

Jag ska springa mitt första maraton i oktober enbart för att jag vill utmana mig själv och se om jag kan. Om det blir fler maraton efter det återstår att se, men det spelar mig ingen större roll just nu.

Viktigast är att man hittar ett sätt att hålla sig frisk, pigg och stark, oavsett hur eller hur ofta man tränar. All träning som syftar till att få oss att må bättre är faktiskt värd precis lika mycket. Tack Terese för påminnelsen!

Det här inlägget postades i Träning & hälsa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att göra som man vill

  1. ergo sum skriver:

    Ahhh, så sant så! Och det är ju det som är det svåra. Ser många människor som tror att framgångsrik träning handlar om antalet kilometer, tider och så vidare. Jag har sprungit i mer än fem år nu.. Men aldrig längre än fem kilometer. För min kropp är inte riktigt gjord för det. Så jag har slutat prata om det och är nöjd med det. *ler*

    Kramar

  2. Boel i Sydney skriver:

    GRYMT att du ska springa ett maraton! Haller med din tankar, traning ar sa individuellt och det som passar den ena passar inte det andra. KRAM och tack for ditt grattis 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s