Min nya kompis

Efter ett drygt år med min fina gamla kompanjon Silver Bullet så kände jag att det var dags att byta upp mig till en lättare och snabbare cykel. Eftersom jag cyklar till jobbet nästan varje dag (och inte har någon bil, även om jag lånar T’s bil på helgerna någon enstaka gång) så kändes det som att det var dags att investera lite i mitt val av fortskaffningsmedel.

Melbourne är dessutom en rätt så cykelvänlig stad, med cykelbanor på var och varannan gata. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är lag på att ha cykelhjälm här, vilket jag i och för sig tycker att det borde vara överallt. Att skydda skallen borde ju vara självklart kan man tycka! På bilden nedan så är jag med andra ord inte ute på cykeltur, utan poserar bara på trottoaren utanför cykelaffären. 🙂

Så här är hon – min sköna gröna vän Esmeralda. Jag ser fram emot många härliga turer med henne!

20130530-102804.jpg

5 thoughts on “Min nya kompis

  1. Det är bekvämt att cykla. Inne I Sthlm är dock cykelbanorna livsfarliga – jag fattar inte att folk vågar cykla där. Och fort går det! Vågar knappt låta barnen cykla på cykelbanorna här i området; de (män) som cyklar till city tror att de äger hela banan.

  2. Krönikören: Jag minns detsamma från den tiden jag bodde i Stockholm. Tyvärr har vi en del såna fartdårar i stan här också, men de allra flesta cyklar rätt lugnt.
    Freja: Visst är det!

  3. Underbart med cykel!! Jag MÅSTE invetera i en ny! Jag har under hela mitt vuxna liv cyklat på gamla avlagda, bortslängda cyklar. Fått cyklar till skänks när någon kompis skulle slänga och så.. Men nu är det dags. Och jag cyklar ju jämt.

    Bra att det är lag på cykelhjälm. Men tror du inte att det kanske handlar om att de som cyklar oftast gör det som en sportaktivitet liksom? Så var det i Seattle där jag bodde. Cyklade man så var det för att man sportade. Och då hade man hjälm. Annars var det bil. Till och med 500 m. Suck.

    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s