Festlig reselista

I morse så hittade jag en rätt rolig reselista här. Stämmer lite grand på mig faktiskt, hur väl stämmer den in på dig? 🙂

20 signs you’re totally addicted to travel

1. Your suitcase is never fully unpacked. Nja, jag packar alltid upp och tvättar direkt efter en resa.

2. You can swear in different languages. Jodå!

3. The only reason you work is to save up for your next trip. Har varit lite min livsfilosofi över de senaste åren, men just nu så försöker jag bygga upp en livsstil där jag så småningom kan vara min egen chef och styra både min inkomst, min arbetstid och min semester.

4. The flight attendants greet you by name – without looking at your ticket first. Absolut inte, så lojal mot flygbolag är jag inte. Billigast + kortast restid är det som vinner mina biljettköp!

5. You have more friends overseas than at home. Mitt hemma är ju lite uppdelat mellan Sverige och Australien, men det stämmer att de flesta av mina vänner inte bor i Australien.

6. You plan your next trip before you finish the current one – or as soon as you get home! Resedrömmer gör jag mest hela tiden, men faktiska planer gör jag inte förrän jag vet att jag kan få ledigt och har råd.

7. Fellow travellers ask you for directions in foreign places, and you know where to point them. Japp!

8. When you sit down at your work desk you reach for the seatbelt. Haha, det har jag aldrig gjort!

9. You have more miles in the air than you have on your car. Jag äger ju ingen bil så den var lätt att svara på. Men sett ur större perspektiv så bilade vi ju runt Australien och åkte buss runt nästan hela USA, så det är nog rätt jämnt där faktiskt. Men air miles borde vara högre.

10. You own more of those tiny bottles of toiletries than standard ones. Nej, de använder jag upp rätt snabbt, så de sparar jag inte på.

11. Waking up at home feels strange. Jag älskar att ha ett hem och en bas lika mycket som jag älskar att resa, campa och upptäcka.

12. You try to curve your pillow around your neck, like a travel pillow. Haha, nej, det gör jag inte. Men jag har en superskön travel pillow när jag är ute och reser.

13. Some people collect books, but your room is filled with souvenirs. De flesta av mina souvernirer ligger hemma hos pappa på vinden, men jag tog med en del souvenirer över från Sverige när jag var hemma i julas. Lovar att lägga upp bilder på dem och vår lägenhet snart!

14. You’re an expert on currency conversions and have a stash of money in different currencies. Nope, använder oftast upp pengarna och har jag några kvar när jag kommer hem så ger jag dem till kompisar som ska resa dit nästa gång.

15. You panic at the thought of having to stay in one place for too long. Helt ärligt så brukade jag känna så, men just nu så känner jag mig ganska rotad. kan ju säkert ändras i framtiden, men just nu är det så!

16. You find it hard to sleep without the sound and vibrations from the jet engines. Haha, jag kan sova nästan var som helst och koppla bort oväsen och folk omkring mig.

17. You can pack in under five minutes. Beror ju lite på för vad, men jag packar oftast rätt fort.

18. Your bucket list is almost entirely travel-related. Ja!

19. You wear t-shirts or other items of clothing emblazoned with country names. Nej, men jag har ett par souvenir t-shirts från olika länder som jag sover i.

20. You feel sad when you walk through your front door. Nej, absolut inte. Jag älskar mitt hem.

Listan lånad från Herald Sun.

4 thoughts on “Festlig reselista

  1. Rolig lista! Men jag blev förvirrad över ditt svar på nummer 10. Jag trodde att “bottles of toiletries” var typ schampo och duschkräm, dricker du verkligen det?
    Själv reser jag ju mest i tjänsten, men många av punkterna kan jag skriva under på. Som till exempel 1 (necessärerna får ligga kvar), 4 (på flygplatsen här i byhåla, det är inte så svårt att bli kända av dem), 6 (på jobbet har jag ofta resorna det närmsta halvåret i stort inbokat, men den här gäller även för privata resor, jag har planer för flera kommande resor hela tiden), 9 (mest för att jag sällan åker bil), 10 (har fulla lådor här hemma, vi köper sällan schampo, balsam eller duschkräm (om det nu ÄR det det betyder)), 15 (på privata resor vill jag att mycket händer, charter funkar inte för mig, då blir jag rastlös, det är därför jag oftast tågluffar) och 17 (eftersom väskan redan har necessärerna i sig så slänger jag bara ner kläder och sen är jag klar). 7 av 20 innebär ju ändå att jag är långt ifrån en världsresenär!

  2. Freja: ojdå, jag måste varit trött och vimsig när jag skrev det, klart att jag inte dricker schampo. 🙂 Måste i min stress trott att frågan syftade till småflaskorna med dricka man får på planet. Har ändrat svaret nu så det stämmer!

  3. Jag uppfattar mig som ganska “addicted to travel”, men den här listan stämmer ändå inte riktigt in på oss, eftersom vi ofta reser med bil istället för med flyg… Nr 9 blir ju lite konstig när man oftast reser med husbil 😉

  4. *ler* Kul lista!! Och jag får väl säga att det stämmer på mig – och inte. För precis som du skriver är jag lika förtjust i mitt hem som i att resa. Jag packar hur snabbt som helst och har ett väl utarbetat system för packning. Jag kan de flesta storstäder i Europa och jag alar flera språk. Har många nära vänner i andra länder. Souvenirer och t-shirts köper jag aldrig. Mina foton är mina souvenirer.

    Hoppas verkligen att vi får se lite foton på er lägenhet! Och kul att ni trivs så bra!
    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s