Hösten har landat

Lagom till vårvärmen slår sig ner hos er så har hösten verkligen landat hos oss. Riktigt råkallt och regnigt idag… Fast ett par dagar förra veckan och nästan hela helgen hade vi 25 grader varmt och sol, men det är väldigt ovanligt att det är så varmt här på hösten.

Det är förresten alltid lika intressant det där med väder. Jag snackade med en kille för ett tag sen som kommit från Europa till Sydney i juni för några år sedan och landat i shorts och flipflops eftersom han trodde att det var sommar här då. Lite jobbigt när han blev varse att det faktiskt var vinter, och att det kan bli väldigt råkallt i södra Australien under juni-augusti. Nu är ju jag själv en ganska planerande resenär, så jag hade ju rekat lite innan jag kom hit om vilka ställen som hade vilket väder och när man skulle resa till vilka platser.

Så jag frågade honom om han inte läst på lite innan han kom, om vart han skulle åka och när. Men det hade han inte, utan han hade bara packat och åkt. Och jag insåg när jag snackade med honom hur skönt det måste vara att kunna göra det också. Bara åka utan att planera för mycket. Visst fick han gå direkt till närmsta varuhus och köpa varmare kläder för mer pengar än vad han tänkt lägga på kläder alls. Men samtidigt så lärde han sig i ett svep vad jag kanske hade läst mig till på ett par dagar/veckor. Han lärde sig också ganska snabbt att det tar mer än ett par timmar att åka mellan Sydney och Cairns (2700 km). 🙂

Alla sätt är bra utom de tråkiga som det sägs. Fast jag tror också att man är som man är och mår oftast bäst av att göra det som kommer naturligt för en. För honom var det att bara dra. För mig att planera lite grand, men ha en del luckor kvar att utforska. För andra att planera in i detaljerna.

Hur tänker ni kring det där med resande och planerande? Planerar ni mest innan, under eller helst inte alls när ni reser?

2 thoughts on “Hösten har landat

  1. Hahaha, att planera resor in i detalj är min specialitet och nått jag tycker är kanonkul! När vi tågluffade i Storbritannien fick alla i familjen ett häfte av mig där alla datum, B&Bs, tågtider, kartor, aktiviteter, priser, öppettider med mera, med mera fanns med. Men för mig är det ändå lätt att lämna planen om något oväntat inträffar, det som jag tycker om är att veta VAD jag avviker ifrån, det räcker.

    Tack för dina fina ord på min blogg, det värmer!

  2. *skrattar* Jag ÄLSKAR ju historia – så jag läser alltid på landets historia och så, när vi skall resa någonstans. Annars så detaljplanerar jag inte resorna. Jag kan ha ett eller två “måsten” inför en resa, men utöver det gillar jag överraskningar. Men jag är såpass påläst i allmänhet att jag aldrig skulle göra en sådan miss som killen!! Min packning är jag däremot snornogrann med! Jag tycker om att packa lätt, men då måste man veta vad man skall packa. Jag är den där kompisen som har ALLT i sin ryggsäck/resväska. Kirurgtape, trosskydd, tvättmedel, medicin, plåster, sax, pincett, kopior på viktiga handlingar i allt bagage mm.

    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s