Att vända om

Även en coach kan ha dagar när livet inte alls känns kul. Idag började som en sådan dag. En jobbmöjlighet som jag hoppats mycket på blev alldeles tillplattad och dog framför ögonen på mig. Först så ryckte jag mest på axlarna och erkände att jag var lite besviken. Men när jag sedan blev uppringd av kära vännen L så brast det och besvikelsens brännande tårar svämmade över. Orkantårar och uppgivenhet x 1000.

Men när det värsta fulgrinandet lagt sig och L hade peppat så gott hon kunde, så tog jag en titt i spegeln. Och såg min spegelbild stint i de rödgråtna ögonen och frågade högt “Vad kan jag välja att lära mig av detta?” Saker har nämligen enbart den mening vi ger dem /tillåter dem att få. Varken mer eller mindre. Ser vi något som en katastrof så är det en mening vi har gett den. Men vi kan välja att se precis samma situation som en utmaning, en kunskap, en irritation eller ett misslyckande.

Men när jag stod där och väl hade öppnat sinnet för lärdomar så fullkomligt regnade de över mig. Massa feedback om hur jag kan göra saker annorlunda nästa gång. Hur jag kan tänka om mig själv och min insats. Både vad som är bra och vad jag kan låta bli att tänka/göra nästa gång en sådan här situation kommer upp. Och helt plötsligt så krympte hela situationen och blev lagom stor att knyckla ihop och stoppa i fickan.

Dessutom så lyssnade jag på ett coachingseminaruim ikväll som var så inspirerande att jag helt glömde bort det som hänt tidigare under dagen. Höra om andras resa, misstag och lärdomar. Ovärderligt om man inte är sugen på att gå på precis alla klassiska missar själv.

Nu när jag sitter här på kvällskvisten och filosoferar så inser jag att det var just det som var dagens största nya kunskap. Att även dagar/situationer som ser ut som skit går att vända till något användbart. Och då menar jag inte genom att vara en obotlig optimist som aldrig ser problem. Utan genom att se problemet för vad det var, lära sig från det snabbt och undvika att exakt samma sak händer igen.

 

4 thoughts on “Att vända om

  1. Usch då – vad synd att det blev som det blev med jobbet! Men. Precis som du skriver, så skall man inte “dissa” en dag för att den börjat med något sämre.. Allt gott till dig!

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s