Premiär!

Löparskorna är nu invidga efter min sedvanliga fredagsrunda med vännen L. Kändes som att studsa på moln jämfört med mina gamla löparskor, så det var verkligen dags att byta upp sig! 

Om man springer mycket (jag snittar väl drygt 2 mil i veckan om jag inte tränar för ett lopp) så är det viktigt att byta skor minst en (gärna två) gånger om året. Och eftersom löpning som bekant kostar ingenting att utöva, så känns det rätt fånigt att vara snål med den enda utrustningen som man verkligen behöver. Jag brukade själv snåla och använda löparskor två år i taget när jag var student, men fick betala dyrt i form av benhinneinflammation och andra skador. Och efter min senaste tur till sjukgymnasten förra året innan halvmaran så fick jag bekräftat ännu en gång att skorna är jätteviktiga för löpare.

Så ni som tänker damma av löparskorna därhemma och ge er ut i den vackra våren, se till att ta hand om er och uppdatera till nya skor om det är dags för det. Träning blir så mycket roligare utan skador! 🙂

2 thoughts on “Premiär!

  1. Hmmm – det påminner mig. Jag borde nog byta skor nu. Jag kommer iväg på tre halvmils rundor i veckan och mina skor är två år gamla.. Suck.. Får se hur jag gör. Men jag borde inte snåla.

  2. Jo, det beror ju som sagt på hur mycket man använder dem, men för de flesta är det inte tokigt att byta någon gång om året. Och när man tänker på hur ofta man använder skorna så är det ju en rätt liten kostnad ändå…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s