Tips för er som bloggar

Via ett erbjudande för ett tag sen i Underbara Claras blogg så fick jag möjligheten att gratis testa Bloggskolan, en onlinekurs om bloggande och särskilt intressant för den som funderar på att en dag göra sin blogg till något man kan tjäna pengar på.

Kursen har skapats av Clara Lidström (Underbara Clara), Annakarin Nyberg och Frida Ramstedt (Trendenser) och den röda tråden i kursen är att hjälpa nya bloggare att navigera igenom bloggvärlden, sätta sin egen profil och undvika några av de missar som Clara och Frida gick på i början av sitt eget bloggande.

Kursen är både djup och lättsam då den varvar lagom mycket text, bilder och filmsnuttar med tips och snack från kursens tre skapare. Bloggskolan tar upp flera viktiga frågor såsom hur man väljer bloggnamn/profil, vad man ska tänka på kring att starta företag (om man en dag vill tjäna pengar på sin blogg) och hur man ska tänka gällande copyright och att låna bilder från andra.

Det finns även en del länkar till relevanta sidor kring domänregistrering, företagande och andra bra-att-veta saker. Lärdomarna och skratten kring Fridas och Claras egna missar lättar sedan upp efter de kapitel som är mer faktabetonade.

Även för den som helst vill behålla bloggen som en hobby så finns det en del bra tips kring att öka trafiken i sin blogg, att nätverka och samarbeta med andra bloggare och att vårda kommentarsfältet och relationen med sina läsare.

Jag tyckte om bloggskolan och skulle rekommendera den både till den som funderar på att starta en blogg, men även till dem som är i min sits och har bloggat ett tag och nu är redo att ta sin blogg till nästa steg.

Jag önskar lite grand att denna produkt hade funnits för ett par år sedan när jag själv började blogga, för den är metodisk och lätt att ta till sig och hjälper mycket kring vilka saker man bör komma ihåg i bloggens födelse. Jag lärde mig en del nya saker i bloggskolan som jag absolut kommer att använda i framtiden, speciellt kring nätverkande med andra bloggar. Sedan fick jag också några bra påminnelser om saker jag redan visste, men måste komma ihåg att fokusera på om min blogg så småningom börjar växa sig större.

Kursen kostar 149 kr och är ca 90 sidor lång plus videor och fina bilder, men de lärdomar som Frida, Clara och Annakarin bjuder på är värda mer än så. Är du redan bloggare eller sugen på att börja blogga så är det definitivt en bra investering!

PS: Bara för att förtydliga så tipsar jag aldrig om saker jag inte själv gillar. Hade jag inte fått detta gratiserbjudande så hade jag absolut valt att köpa mitt eget ex av Bloggskolan ändå! 🙂

One thought on “Tips för er som bloggar

  1. Pingback: Bloggskolan | Underbara Clara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s