Vimsig men stark!

Håller inte så noga koll på högtiderna hemma i Sverige längre, så jag missade helt att det var valborg igår! Men jag hoppas att ni som bor hemma i Sverige hade en fin valborg och att det var vår i luften.

Här har det varit hyfsat väder de senaste veckorna, trots att det går mot höst. I morse var det 8 grader när jag cyklade till mittt bootcamp klockan 6 på morgonen, det kändes riktigt råkallt!

Träningen går förresten riktigt bra nuförtiden. Jag har hittat en finfin balans som funkar för mig där jag tränar 5 dagar i veckan plus att jag cyklar till jobbet de flesta dagar. För att inte bli uttråkad av en träningsform så ser jag till att varva löpning (långa distanser och kortare intervaller) med bootcamp, styrka, yoga, spinning och circuit training. När jag dessutom lade om min kost för två månader sedan så har jag märkt stora resultat i både styrka och kroppsform. Störst skillnad har jag dock märkt i ork och välmående. Trots att det gått ett antal förkylningar på jobbet de senaste månaderna så har jag hållit mig frisk. Hoppas verkligen att det håller i sig över vintern!

Jag fick frågan från en kollega härom dagen hur jag hinner med allt. Och det är faktiskt ett ordentligt pussel att få till med både jobb och plugg, men det går. Och jag är övertygad om att det går så bra just för att jag tränar. Rensar både kropp och tanke minst 5 dagar i veckan och laddar med ny energi. Plus att de dagar när träningen inte går så bra så kan jag skratta åt eländet och rycka på axlarna. För visst är det så att även halvkassa träningspass är bra mycket bättre än inga träningspass alls!

20130501-160814.jpg

Mina nya löparskor kom med posten idag, åh vad jag längtar tills jag får inviga dem imorgon! Om någon undrar så har jag använt Asics i ett par år nu, och för mig funkar de kanon. Just den här modellen (GT 2000) är lite bredare i modellen, vilket passar mina knubbiga små fossingar utmärkt!

Nu ska jag iväg på middag med ett gäng svenska tjejer på det här trevliga stället. Har inte varit där innan, men har hört mycket om det, så det ska bli kul att testa!

7 thoughts on “Vimsig men stark!

 1. Hej, du “låter” glad! Så roligt att läsa att träningen går bra och att du får ihop allt på ett sätt så att du mår fint under tiden. Även om jag förstår att det kan vara tufft mellan varven. Kommer jag in på min utbildning till hösten så kommer jag också ha heltidsjobb plus halvtidsstudier. Då kanske jag ber dig om råd:) Och att du och T bor tillsammans..så mysigt! Kram Nina

 2. Skönt att få till en träning som funkar! För oss är det också viktigt med variation,så att det inte blir tråkigt. Passen vi kör hemma är 12 olika, så det blir väldigt varierat. Nu när det börjar bli vår kan vi nog varva med att springa/jogga någon dag också.

 3. jag är också övertygad om att träningen hjälper dig att orka med vardagen, vi hade frost inatt så det är ingen varm början på maj, vi väntar på värmen med iver här
  kramar

 4. Nina: Jag delar gärna med mig av tips om du undrar! =) Spännande med plugg och utveckling!
  Freedom: Visst är det bra att ha flera pass/träningsformer att varva med. Blir så mycket roligare då!
  Ansepanse: Frost låter inte som en höjdare, men innan ni vet ordet av så har ni sommar därhemma!
  Fia: Ja, jag insåg det efter att jag hade skrivit inlägget och senn kollat temperaturerna i Sverige. men det känns ändå kallt! =)

 5. *ler* Underbart att få till ett flow… Jag känner också att jag mår mycket bättre när jag tränar, alltså gör jag det. € gånger i veckan. Och så går jag till jobbet varje dag. Det blir 5×3,5kmx2. Inte helt dumt. Men det är också den enda träningen jag ÖVERHUVUDTAGET kan tänka mig på morgonen.
  Hoppas du fortsätter att må väl!
  Kram

 6. Ergo: Så länge man hittar en träningsform man gillar och som funkar i vardagen så är all rörelse bättre än ingen rörelse alls. Heja morgonpromenader!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s