Gåvan i en ny vecka

Vissa veckor väntar man spänt på, särskilt semesterveckor och andra äventyr. Andra veckor skulle man helst ha överstökade, ibland redan innan de har börjat. Sedan jag började med min måndagsmålsrutin i november förra året så har jag gått från att aktivt avsky måndagar, till att se dem som en möjlighet.

Varje ny dag och vecka vi får är ju faktiskt en möjlighet att lära, göra om, göra annorlunda, gå vidare eller bara skratta bort något. Jag har ju filosoferat en del kring det där med tankens kraft i mina inlägg om coaching, och måndagsrutinen är en del i det pusslet.

Förra veckan så satte jag ett väldigt slappt mål (för att vara mig). Jag brukar normalt gilla listor och punkter, men förra måndagen så lovade jag mig själv att:

Lite otippat för en målfantast som jag, men nu i veckan har jag inga mål alls förutom att vara glad och må bra. Plugga lite lagom mycket, gärna bli klar med coachinguppgiften, äta gott och umgås med vänner så ofta jag kan. Det enda jag tänker hålla som en daglig rutin är mina 5 tacksamhetsminuter innan jag ska sova varje kväll då jag tar fram minst 3 saker som jag är tacksam och glad för den dagen. Ett helt fantastiskt sätt att se till att sova gott varje natt!

Och jag följde dem allihopa (förutom den där coachinguppgiften, vet inte riktigt varför det är så nedrans svårt att bli klar med den…).

Denna veckan så tänker jag fortsätta i samma spår, med mina tacksamhetstankar varje kväll. Men jag tänker också lägga till några minuter att fundera kring minst en sak som jag gjort under dagen som jag tänker göra annorlunda om det skulle hända igen imorgon. Det behöver inte betyda att jag jag gjort fel på något sätt. Men det är ett utmärkt sätt att utvärdera, göra något bra ännu bättre, eller byta bana med något som inte funkar så bra. Ska faktiskt bli kul att filosofera och förbättra!

Jag vill även passa på att skicka ett stort grattis på 80års-dagen till min fina mormor! Hon läser tyvärr inte bloggen, då hon inte är så vass på “det där med data”, så jag och T spelade in en film och skickade henne igår (som mamma och hennes M visade för mormor på tårtkalaset). När man är långt bort så får man hitta på andra sätt att vara närvarande. 🙂

2 thoughts on “Gåvan i en ny vecka

  1. Vad glad jag blir att du kommit så långt i din utveckling att du inte riktigt behöver pränta ner alla dina mål varje vecka, utan kan ha dem som en “backdrop” i ditt liv i stället: ständigt närvarande och medvetendegjorda, men inte styrande. Vissa perioder i livet behöver man mera uppspaltning, då kan man ju gå tillbaka till målen, men nu känner du ju dem ändå..

    Kramar – och jag kan ana hur otroligt glad din mormor blev för hälsningen.

  2. Visst är det så, vissa perioder när det är mycket så är det kanonbra med listor. Men just nu funderar jag mycket och då gillar jag mer svepande mål. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s