Nu har Australien…

23 miljoner invånare! Läste det dock först hos bloggvännen Boel, som skrivit en artikel om det i sitt jobb som journalist.

23 miljoner är kanske inte så mycket med tanke på landytan, Australien är ju nämligen större än Europa. Och ändå så kommer det folk titt som tätt och tror att man kan åka igenom hela Australien på en vecka. Det går ju i och för sig att göra det om man verkligen vill, men då får man sitta på flyget så gott som hela resan!

Det här inlägget postades i Australien, Resor. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu har Australien…

 1. Freedomtravel skriver:

  Australien är större än man tror… Vi har aldrig varit där, men däremot på NZ. Ibland frågar folk om vi inte besökte Australien också ”när vi ändå var i närheten”. Men vi hade bara tre veckor på oss i NZ och sträckorna är som sagt ganska stora… minst sagt 😉

 2. bortabrabloggen skriver:

  Jo visst är det så! Man kan ju som sagt komma hit för en kortare semester också, men då hinner man bara se en del av landet. Men det är ju i och för sig himla trevligt det också! 🙂

 3. ergo sum skriver:

  *ler* Det är lite som när man här i södra Sverige klagar över avstånd. Så flyttar man till norra Sverige… Där är det avstånd.. Och så då Australien – 1000 gånger det… Folk är underliga ibland.. Och européer bortskämda med att kunna ta sig till ett annat land på bara ett par timmar.

  Kram

 4. bortabrabloggen skriver:

  Jo, man får lite perspektiv i stora länder. Även om det är rätt tätbefolkat i Melbourne och Sydney!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s