Påskledigt!

Sitter här och räknar ner timmarna till påskhelgen nu. För er som är nyfikna på hur påsk firas här i Australien så skrev jag en del om det förra året. Överlag så är det väldigt likt hur man firar i Sverige.

Helgen blir nog rätt så lugn, men en del spontana utflykter. Förhoppningsvis blir vårt internet uppkopplat idag, och jag håller tummarna för att det blir det och att det funkar bra. Jag tänkte även visa upp lite bilder i helgen på nya lägenheten så ni får se hur vi bor nu efter flytten. Mitt gamla rum på förra stället har jag ju visat för er tidigare.

Ikväll ska jag, T och några till på AFL football och se två Melbournelag spela mot varandra på Melbourne Cricket Ground. Ibland har jag tur och får biljetter genom jobbet, så det är ju bara att tacka och ta emot!

20130328-141501.jpg

I morse fick vi typiska påsktraditionen Hot Cross Buns på jobbet. Det tog inte många minuter förrän nästan alla var uppätna och bara en ledsen liten bulle låg kvar. Varför vill ingen ta den sista? Måste vara ett globalt fenomen…

Det här inlägget postades i Australien, Livet som utlandssvensk. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Påskledigt!

 1. ergo sum skriver:

  *ler* Jaaa, så brukar det vara – om det inte finns en Ergo i närheten! – att den sista biten/bullen/kakan alltid blir kvar.. Underligt det där!

  Skall bli kul att se bilder från er lägenhet! Och jag hoppas verkligen att nätet funkar. Man blir så otroligt frustrerad annars. Oftast helt i onödan, men det känns ju livsviktigt, det där nätet.. 🙂

  Önskar dig en bra påsk! Och att er höst inte är så kall som vår vår.. Suck.
  Kramar

 2. Freja skriver:

  Hahaha, stackars lilla bullen, hoppas någon förbarmade sig över den! Ser fram emot att få se hur du bor nu, det gör att det känns som om jag träffat dig IRL!

 3. Sophie skriver:

  Det ser nästan ut som en svenskflagga. Med lite fantasi 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s